Atma Asia Travel – Nieuws

Reizen zoals u dat wilt!

Vakantiebeurzen 2017

27 november 2016
Algemeen

Vakantiebeurzen in 2017 Ook in 2017 staan wij weer met een stand op meerdere vakantiebeurzen. Kom ook langs en bespreek uw reiswensen met ons.   7 en 8 januari Amsterdam – Beurs van Berlage: vakantiebeurs voor bijzondere reizen 11-15 januari Utrec…

Journeys of a lifetime

21 december 2014
Nepal

De “Observer”, een vooraanstaand magazine in Engeland, heeft het Everest Basecamp in Nepal uitgeroepen als één van de 20 “journeys of a lifetime”, één van de bestemmingen en grote avonturen die men nooit vergeet. In deze lijst staat het Everest Basecamp zelfs op de 7e plaats!

Heropening traditionele zijderoute tussen India en China

10 november 2014
Algemeen

Men is van plan om de oude traditionele zijderoute tussen India en China te heropenen via de Nathula Pas in Sikkim. We blijven deze plannen voor jullie volgen en houden jullie op de hoogte. Ook wil men op een aantal plaatsen in de grens tussen Nepal en Tibet een nieuwe overgang maken. Dit biedt weer kansen op nieuwe reisroutes!

De Everest Marathon opgenomen in Guiness Book of World Records

9 juli 2014
Nepal

De Everest Marathon is opgenomen in het Guinness Book of World Records als de marathon gelopen op de grootste hoogte. Deze marathon is voor het eerst gelopen in 1987. Dit jaar startte de race op 5184 meter hoogte bij Gorak Shep, vlak bij het Everest Basecamp en ging vervolgens voornamelijk bergafwaarts naar Namche Bazaar op 3446 meter hoogte. Een afstand van 42 km.

Hoogst meteorologisch observatie station op de Mount Everest

8 juni 2014
Nepal

China heeft op Mount Everest het hoogste meteorologisch observatie station ter wereld geplaatst op een hoogte van 6500 meter. Zij zullen metingen doen m.b.t. atmosferische temperatuur, luchtdrukken, vochtigheid, zonnestraling, sneeuwval etc.

Uitgeroepen tot National Park

8 juni 2014
Nepal

De Nepalese regering heeft het, ten noorden van Kathmandu gelegen Shivapuri Watershed and Wildlife Reserve, met een oppervlak van 120 km², uitgeroepen tot National Park. Daarmee is het totaal aan nationale parken in Nepal op 9 gekomen.

Nieuwe visumregeling Nepal

4 april 2014
Nepal

Er is weer een nieuwe visumregeling voor Nepal. Om toegang tot Nepal te krijgen heb je een multiple entry visum nodig. Je hebt de keuze uit een visum met een geldigheid van 15, 30 of 90 dagen.

Beursaanbieding 2014

4 januari 2014
Algemeen

Een individuele reis naar Nepal. Tijdens deze bijzondere reis ontmoet u het Nepal van eeuwen geleden. De indrukwekkende authentieke Nepalese cultuur komt u vooral nog tegen in de dorpjes en op het platteland.