Over Atma Asia Travel

Reizen zoals jij dat wilt

Atma Asia betekent “de ziel van Azië” en dat is precies wat wij u willen laten beleven. U ervaart het oorspronkelijke Azië en leert de bevolking en de natuur kennen zoals zij werkelijk zijn. Atma Asia Travel is gespecialiseerd in actieve en culturele reizen naar Nepal, Tibet, Bhutan, Sikkim, Ladakh, Thailand, Noord-India, Cambodja en Kyrgyzstan. Wij organiseren reizen op maat voor individuele reizigers en privé groepen. Het uitgebreide programma van Atma Asia Travel bevat vele mogelijkheden die van je reis een onvergetelijke ervaring zullen maken.

Reizen met Atma Asia Travel is reizen zoals U dat wilt.

Individuele reizen

Wij bieden de mogelijkheden, u bepaalt welke daarvan in uw reisprogramma terechtkomen. Bijvoorbeeld een kennismaking met het hindoeïsme en boeddhisme, door een bezoek te brengen aan de vele tempels, stoepa’s en kloosters die onze bestemmingen rijk zijn. Of door een religieus festival bij te wonen. Een aantal grotere en vele kleine, lokale, festivals zorgen voor een blijvende, kleurrijke herinnering.

Mogelijk wilt u een bezoek aan de culturele hoogtepunten combineren met het maken van een trekking om zo, ver van de gebaande paden, u één te voelen met de overweldigende natuur. Trektochten zijn er in alle soorten en maten en zijn dus voor iedereen met een goede gezondheid en een flexibele instelling goed te doen. Wij organiseren lichte, korte trektochten, zware trektochten van 2 tot 3 weken in de hoger gelegen gebieden van de Himalaya en alles daartussen. Onze dagwandelingen zijn er voor de reizigers die kort maar wel intens van de natuur willen genieten.

Uw actieve reis is natuurlijk helemaal compleet wanneer u aan uw programma nog een mountainbike- of raft tocht toevoegt. Voor beide hebben we programma’s van één of meer dagen.

Het subtropische klimaat in een aantal gebieden van onze bestemmingen maakt de aanwezigheid van jungleparken mogelijk. Wilt u op zoek gaan naar neushoorns, tijgers of beren dan kunt u hiervoor terecht in één van de nationale parken.

Bent u een klimmer dan kunt u bij Atma Asia Travel uw hart ophalen. Wij organiseren naast trektochten, waarbij geen klimervaring nodig is, ook tochten waarbij een trekkingpeak beklommen wordt. Heeft u hier belangstelling voor, kijk dan bij onze klim activiteiten. Staat de berg die u graag wilt beklimmen er niet bij, neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Misschien heeft u zelf ideeën die u tijdens uw reis zou willen uitvoeren. Wij kunnen deze ideeën dan op haalbaarheid toetsen, uw plannen samen met u verder uitwerken en een zeer persoonlijke reis voor u organiseren. Het echte maatwerk dus.

Lokale Staf

Alle reizen worden, waar u dat wilt, begeleid door een Engelssprekende gecertificeerde lokale gids. Hij is verantwoordelijk voor de verdere staf zoals, tijdens een trektocht, de dragers, de kok, de koksmaatjes en andere begeleiders. Met de gids kunt u gedurende uw reis de dagelijkse zaken bespreken. Mocht het door omstandigheden noodzakelijk zijn om tijdens de reis wijzigingen in het reisprogramma aan te brengen dan wordt dit eerst met u besproken. In overleg worden beslissingen genomen, de definitieve beslissing ligt bij de gids. Door deze opzet komt u in direct contact met de lokale bevolking en maakt u intensiever kennis met het land waarin u reist. Wij werken samen met betrouwbare en geregistreerde agenten en ervaren gidsen.

Aangezien wij goede arbeidsomstandigheden voor de staf zeer belangrijk vinden stellen wij een maximum aan het door hen te dragen gewicht. Verder sluiten wij een ongevallenverzekering voor hen af en zorgen voor goede kleding en schoenen tijdens een trek.

Reizen en de Natuur: duurzaam combineren

Als reiziger, trekker, wandelaar en fietser zijn wij te gast in de schitterende natuur van onze bestemmingen. Het is van groot belang dat wij daar dan ook verantwoord mee omgaan. Daarom wordt bijvoorbeeld tijdens kampeertrektochten geen gebruik gemaakt van houtvuur maar alleen gekookt op kerosinebranders, wordt afval opgeruimd en wordt gebruik gemaakt van een toilet tent zodat alles op één punt begraven kan worden. Verder vragen wij u tijdens lodgetreks alleen de douche te gebruiken wanneer het water verwarmd wordt door middel van zonne-energie. Overduidelijk geldt het bekende gezegde: leave nothing but footprints and take nothing but photos!

Direct contact met de lokale bevolking

Beter dan door direct contact met de lokale bevolking leert u een land niet kennen. Door zelf of via de gids of tolk met de mensen te praten en samen met hen het lokale leven te leiden beleeft u de cultuur op een heel intense wijze. Daarom bieden wij u in steeds meer landen de mogelijkheid om één of meer nachten bij de lokale bevolking te verblijven. De inkomsten van deze overnachtingen komen rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht.

Avontuurlijke Reizen

De reizen uit ons programma gaan meestal naar gebieden die afgelegen zijn en moeilijk toegankelijk, we wijken af van de gebaande paden waardoor u het land en de bevolking pas echt leert kennen. In deze gebieden zijn medische voorzieningen en communicatiemiddelen vaak niet of maar beperkt voorhanden. De soms grillige natuur en weersomstandigheden en de accommodaties in onze bestemmingen, vaak zonder comfort, en de andere manier van leven van de bevolking vragen om aanpassing en flexibiliteit van de kant van de reizigers en respect voor lokale tradities en gebruiken. Maar juist deze factoren en eigenschappen dragen bij tot het avontuurlijke karakter en zullen ervoor zorgen dat een reis met nog meer plezier en intenser wordt beleefd.

Wij willen u graag de gelegenheid geven om goed voorbereid op pad te gaan en sturen daarom na boeking uitgebreide reisinformatie toe. Verder kunt u altijd met al uw vragen bij ons terecht: info@atma-asia.nl

Trees for All, klimaatneutraal vliegen

Atma Asia Travel werkt samen met Trees for All als het gaat om aandacht voor het milieu. Via Trees for All heeft u de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren en dus klimaatneutraal te vliegen. Via de aanplant van bossen en de installatie van duurzame energie in ontwikkelingslanden zorgt uw bijdrage voor klimaatcompensatie maar ook voor natuurherstel en lokale welvaart in ontwikkelingslanden.

Iedereen gebruikt fossiele brandstoffen, olie, kolen of gas. Elke keer als u werkt, reist, chat, kookt of onder de douche gaat, komt er CO2 in de lucht. 10% van uw jaarlijkse CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door uw vakantie(s). Atma Asia Travel  wil u daarom de mogelijkheid bieden iets terug de doen voor de natuur en het klimaat door een bijdrage te doen aan de projecten van Trees for All.

U kunt al voor een klein bedrag de uitgestoten broeikasgassen compenseren of bomen doneren in een van de projecten van Trees for All. U maakt zo de aanleg van bossen of duurzame energie mogelijk. Deze projecten dragen niet alleen bij aan herstel van natuur- en milieu maar leveren ook extra inkomsten op voor de lokale bevolking.

Ga naar de website van Trees for All om eenvoudig de uitstoot van uw vliegreis te berekenen en te compenseren. Of doneer direct een bedrag naar keuze. Trees for All plant daarvoor het door u gekozen aantal bomen. Dat kan op Mt. Malindang in de Filippijnen of in Nederland.

U helpt ook de lokale bevolking.

Bij Trees for All staat het samenwerken met de lokale bevolking voorop. Zij profiteren het meest, krijgen extra inkomsten en zorgen daarom extra goed voor de bomen en de duurzame energie. Door het planten van bomen ontstaat minder erosie en spoelt er geen vruchtbare grond meer weg. Duurzame ontwikkeling voor iedereen, dankzij uw bijdrage.

Voor meer informatie over Trees for All, bomendonatie en de projecten verwijzen we u naar hun website: www.treesforall.nl.

Reis Aanvragen / Boeken

Begin uw reis met het lezen van onze website. Maak een keuze uit onze bouwstenen en plaats deze in “Mijn Reis”. Verzend vervolgens vrijblijvend het ingevulde aanvraag formulier.

We stellen aan de hand van de bouwstenen die we van u ontvangen een reisprogramma voor u samen en leggen dit aan u voor ter beoordeling samen met een prijsopgave. Ook kunnen we een intercontinentale vlucht voor u in optie nemen. Gaat u akkoord met de offerte dan krijgt u daarna van ons een inschrijfformulier toegestuurd. Na ontvangst van uw ingevulde inschrijfformulier sturen we u uitgebreide reisinformatie met tips en adviezen over o.a. uitrusting, financiën en gezondheid, de polis van de gewenste reisverzekeringen en verdere documentatie. De vliegtickets (e-tickets) van de intercontinentale vlucht worden u 3-4 weken voor vertrek toegestuurd.

SGR en Calamiteitenfonds

Atma Asia Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (lidnummer 2848). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, onder de garantie van SGR.

De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”

Atma Asia Travel is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

– (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
– de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Reizigers betalen een bijdrage van € 2,50 per boeking aan het calamiteitenfonds.

Reis- en Annuleringsverzekering

Heeft u medische hulp nodig in het buitenland of moet u ongepland gebruik maken van een vlucht per helikopter of vliegtuig dan kunt u daar veel geld mee kwijt zijn. Daarom is het belangrijk goed verzekerd op reis te gaan. Wij stellen een reisverzekering dan ook verplicht.

Naast een reisverzekering adviseren we ook een annuleringsverzekering. Deze moet binnen 7 dagen na boeking worden afgesloten. Sluit u geen annuleringsverzekering af en moet u de reis annuleren dan gelden de in onze reisvoorwaarden genoemde regels (artikel 6).

Atma Asia Travel is agent van Europeesche verzekeringen. U kunt via onze website zelf heel gemakkelijk uw reis- en annulerings verzekering afsluiten zodat u nooit onverzekerd op reis zal gaan. Wij kunnen deze verzekeringen ook voor u afsluiten, u kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.

Heeft u al een reisverzekering die eveneens is toegespitst op de aard van de reis die u gaat maken, dus inclusief s.o.s. kosten, medische kosten, repatriëringkosten en alle activiteiten die u tijdens uw reis gaat uitvoeren, dan kunt u de gegevens hiervan via het inschrijfformulier aan ons doorgeven. Over de verschillende verzekeringen kunt u zich laten informeren via Europeesche verzekeringen.