Vietnam

Met Atma Asia Travel naar Vietnam,
voor een onvergetelijke reis geheel op maat.

Vietnam behoort tot de veertien volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon. Vietnam bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

Wandelreis Noord Vietnam

Wandelreis Noord Vietnam - Vietnam - Atma Asia Travel

Eigenschappen

Duur: 22 dagen
Niveau:

Over deze activiteit

Wandelreis langs de bergvolkeren van noord Vietnam

Tijdens deze reis maakt u kennis met de etnische minderheden van noord Vietnam en met de schitterende en uitbundige groene natuur waarin zij leven. U ontmoet mensen van de Hmong, de Thai, de Muong en de Dzao etnische groepen en leert hun dagelijks leven kennen. Ook tijdens de overnachtingen bij hen thuis, homestay genaamd. U wandelt van dorp naar dorp en langs uitgestrekte rijstterrassen en zal u verwonderen over het schitterende panorama. Naast deze unieke belevenis in het uiterste noorden van Vietnam verkent u de oude stad Hanoi, maakt u een korte cruise langs de Karstbergen in de rustige Lan Ha Baai en een boottocht in het pittoreske Ninh Binh gebied en overnacht u in een bijzondere retreat bij het Pu Luong Nature Reserve.

 

Dag 1 – Vlucht

Vlucht van Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2 – Aankomst in Hanoi

Aankomst in Hanoi. Bij de luchthaven staat uw vervoer al klaar om u naar uw hotel in Hanoi te brengen. Hier kunt u inchecken en even bijkomen van de lange vlucht. Daarna kunt u de omgeving van uw hotel gaan verkennen.

Dag 3 – Hanoi

Vandaag gaat u een stadstour maken door Hanoi. U bezoekt in de ochtend het Mausoleum van president Ho Chi Minh, het voormalig presidentieel paleis en Tran Quoc, de mooiste pagode van Hanoi. Na de lunch gaat de tocht verder en krijgt u in het Volkenkundig Museum een goed beeld van de etnische groepen van Vietnam, bezoekt u de Tempel van de Literatuur, de plaats van de eerste universiteit van Vietnam die dateert uit 1070 en oorspronkelijk werd gebouwd als een tempel voor Confucius en ziet u wat de naam Hanoi Hilton werkelijk inhoud. Deze bijnaam werd tijdens de Vietnam oorlog door de Amerikaanse piloten gegeven aan de beruchte Hoa Lo gevangenis. Aan het eind van de middag komt u aan bij het mooie Hoan Kiem meer en de Ngoc Son tempel en u besluit uw rondtocht door Hanoi met een unieke traditionele waterpoppen show. U overnacht in Hanoi. (O)

Dag 4 –  Naar de Lan Ha Baai, cruise

U verlaat Hanoi en gaat op weg naar de kust, naar de Lan Ha Baai. Hier gaat u aan boord van een luxe cruiseboot voor een korte cruise door de pittoreske Lan Ha Baai. Geniet van de indrukwekkende omgeving met Karstbergen die oprijzen uit het heldere water. Terwijl de boot langzaam voortgaat krijgt u aan boord een heerlijke lunch en diner voorgeschoteld met bekende Vietnamese gerechten. Na het diner nog even een wandeling over het dek maken en u verbazen over de prachtige sterrenhemel voordat u uw hut opzoekt voor een overnachting aan boord. (OLD)

Dag 5 – cruise, naar Ninh Binh

Vroeg opstaan om een mooie zonsopkomst mee te kunnen maken. Als het volledig licht geworden is ziet u weer de fantastische omgeving en als de boot verdergaat heeft u tijd voor een uitgebreide brunch. Bij het eindpunt van de cruise stap u van boord en wordt u met privé vervoer naar Ninh Binh gebracht voor de overnachting. (brunch)

Dag 6 – Ninh Binh, naar Pu Luong

De dag begint met een boottocht door de spectaculaire natuur van Ninh Binh met bijzonder gevormde bergen en rivieren. U bezoekt tijdens de boottocht meerdere indrukwekkende grotten zoals de Sang grot, de Toi grot en de Ba Giot grot. Na de boottocht gaat u per auto verder naar Pu Luong waar u overnacht in het mooie Pu Luong retreat, een plaats waar u zich terug kan trekken en ontspannen in een adembenemende omgeving. (OD)

Dag 7 –  Pu Luong

Na het ontbijt daalt u al wandelend af in de vallei. U loopt langs rijstterrassen en over smalle paadjes naar een pittoresk dorpje aan de voet van een heuvel. Ongetwijfeld heeft u onderweg vele foto’s gemaakt want de omgeving is schitterend. Uw hike gaat verder. U loopt door dorpjes en velden, langs vijvers en rivieren en langs heuvels en door open land. De lunch is een picknick op een mooi plekje. In de middag maakt u een wandeling naar de prachtige handgemaakte waterwielen die al eeuwenlang water uit de rivier omhoog brengen naar een constructie van bamboe pijpen die het water verder transporteren. Na een drankje bij een lokale visser stapt u op een raft en drijft u verder over de (rustige) rivier en ondertussen leert u hoe u moet peddelen en sturen. Bij de bijzondere Tan Lap brug stapt u af en gaat u terug naar het Pu Luong retreat voor het diner. (OLD)

Dag 8 – naar Son La

Na het ontbijt gaat u met vervoer naar Son La. U rijdt via dorpjes waar u kennis kunt maken met verschillende minderheden zoals de H’mong, Thai, Muong en Dzao. Elk van deze bevolkingsgroepen hebben hun eigen gebruiken en tradities. De rit gaat over het Moc Chau plateau, Vietnams meest belangrijke thee gebied. Hier bezoekt u dan ook een theefabriek. U overnacht in Son La. (O)

Dag 9 – naar Dien Bien Phu

De rit gaat vandaag verder via een ongelofelijk mooi landschap. U passeert de Pha Din Pas en maakt 40 kilometer van Son La een stop bij de markt van Thuan Chau. Ook gaat u op bezoek bij een Black Thai gemeenschap. Halverwege de middag komt u aan in Dien Bien Phu en kunt u inchecken bij uw hotel. (O)

Dag 10 – Naar Sapa

U reist steeds verder naar het noorden van Vietnam, de omgeving is prachtig met uitgestrekte rijstterrassen, bergen, bomen en water. Hier bent u ver van grote steden en de drukte van alledag. Uw doel van vandaag is Sapa waar u overnacht bij een homestay. (O)

Dag 11 – Sapa – Giang Ta Chai – Su Pan – Sapa

Wakker worden met een kop koffie en het uitzicht op het magnifieke berglandschap. Na het ontbijt wandelt u door een bamboe woud naar de Giang Ta Chai waterval waar u de rivier oversteekt over een hangbrug en aankomt in het dorp Giang Ta Chai waar de Red Zao minderheid woont. Hier heeft u tijd om het dorp te verkennen en kennis te maken met het dagelijks leven van de Red Zao. Daarna steekt u de Muong Hoa rivier over en wandelt u omhoog naar het dorp Supan. Hier leeft weer een andere bevolkingsgroep, de H’mong. Met vervoer gaat u vervolgens weer terug naar Sapa. (O)

Dag 12 – Sapa – Ban Khoang – Ta Giang Phin – Sapa

De dag begint met een rit langs de Nationale weg 4D naar O Ouy Ho. Onderweg wordt een paar keer gestopt om het prachtige landschap van de Fansipan bergen en de Sin Chai vallei te kunnen bewonderen. Ook de bloemen- en groentenvelden langs de route zijn een foto waard.

Na 8 kilometer neemt u de afslag en via een dichtbegroeid regenwoud en een mooie waterval komt u aan bij de Ban Khoang gemeenschap waar de etnische groep Red Dzao woont. Zij wonen en werken nog volgens de oude tradities. Het is een welvarende gemeenschap dank zij de combinatie van verbouw van rijst op de uitgestrekte terrasvormige velden, de groei van kardemom in het woud en een zalmkwekerij. U heeft de tijd om rond te wandelen in dit afgelegen dorp en kennis te maken met de lokale bevolking en hun manier van leven. 10 kilometer verderop, in de Ta Giang Phin vallei, ontmoet u de White Hmong. Deze etnische groep woont in kleine dorpjes verspreid langs een rivier. Een mooie plek voor een picknick lunch. Na de lunch maakt u een wandeling van rond 3 uren langs de dorpjes waar u naast de activiteiten van het dagelijks leven onder andere ziet hoe de vrouwen de traditionele kledij maken en de mannen bezig zijn met het bouwen of repareren van huizen. Na de wandeling gaat u met vervoer terug naar Sapa. (OL)

Dag 13 – Naar Bac Ha en Na Lo

Als vandaag een zondag is heeft u ’s ochtends de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Bac Ha markt, een zeer kleurrijke markt waar leden van vele etnische minderheden hun inkopen doen. Daarna een transfer naar het dorp Na Lo, de woonplaats van de Tay etnische groep. Hier ontmoet u uw gastgezin bij wie u vandaag eet en overnacht. (OD)

Dag 14 – Na Lo – Xi Man – Hoang Su Phi

Na een lekker ontbijt bij uw homestay gaat u op weg richting de grens met China, naar Hoang Su Phi. Ook hier maakt u weer kennis met de lokale bevolking. U maakt een wandeling van 1-2 uur in de Lung Cai gemeenschap waar u ook een geweldig zicht heeft op de diepe vallei die Vietnam van China scheidt. Vervolgens maakt u een eenvoudige hike van 2 uur door de rijstvelden en kleine dorpjes. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van het zicht op het prachtige gebergte dat zo karakteristiek is voor het uiterste noorden van Vietnam. Het avondeten en de overnachting is bij een homestay in Hoang Su Phi. (O)

Dag 15 – Hoang Su Phi – Ha Giang – Nam Dam

Na weer een traditioneel ontbijt rijdt u naar Ha Giang. Van hier loopt u in één uur naar het dorp Me aan de rand van de vallei. Via de spectaculaire Quan Ba pas vanwaar u een adembenemend uitzicht over de omgeving heeft en een Hmong dorp bereikt u rond het middaguur Ha Giang voor de lunch. In de middag ziet u in het dorp Nam Dam hoe de Hhmong en Zao minderheden de traditie van het weven en borduren in ere houden en door de verkoop van de gemaakte kleding de levensstandaard verhogen. Ook vandaag overnacht u in Nam Dam bij een gastgezin. (OD)

Dag 16 –  Nam Dam – Ha Giang – Be Be

U rijdt vandaag naar Ba Be. Onderweg ziet u de prachtige rijstterrassen waar noord Vietnam zo bekend om is. Ze vormen een waar kunstwerk met de sierlijke bochten, de vaak felle groene kleur en het glinsterende water. Een favoriete plek van alle fotografen. In de middag komt u aan in Ba Be waar u uw intrek neemt bij uw homestay. (O)

Dag 17 – Ba Be

In Ba Be ligt een iconisch meer midden in de dichte groen jungle. U maakt een boottocht op dit meer en bezoekt de Luong grot en een mooie waterval. Na de lunch kunt u eerst even ontspannen met een kop thee terwijl u vanuit uw homestayadres uitkijkt over de vallei. Daarna stapt u op de fiets en gaat u op weg naar de Hua Ma grot voor een bezichtiging. Overnachting weer bij uw homestay in Ba Be. (OLD)

Dag 18 – Ba Be – Cao Bang – Ban Gioc

Van Ba Be reist u via een schilderachtige route naar Cao Bang waar u welkom wordt geheten bij uw homestay in Ban Gioc. U heeft daarna tijd om het dorp te verkennen en om samen met de gastvrouw het avondeten klaar te maken. (OD)

Dag 19 – Ban Gioc

Waar het dorp Ban Gioc vooral bekend om is is de aanwezigheid van de grootste waterval van Vietnam. U moet dus zeker even naar dit natuurlijke spektakel toe wandelen. Overal om u heen ziet u de overweldigende natuur van het Cao Bang gebied. De bergen, valleien, rivieren en dichte bossen zullen zeker indruk op u maken. Als u dat wilt kunt u op de Quay Son rivier een kajak tocht maken en nog een paar grotten verkennen. Overnachting bij uw homestay in Ban Gioc. (OLD)

Dag 20 – Naar Hanoi

U reist vanuit noord Vietnam terug naar Hanoi. Hier overnacht u weer in een comfortabel hotel. (O)

Dag 21 – Hanoi

Als u van het Vietnamese eten houdt dan is het leuk om dat thuis ook te kunnen maken. Vandaag leert u hoe u dat doet. U wordt opgehaald bij uw hotel en gaat samen met de chef met een cyclo naar de lokale markt. Hier loopt u langs de stalletjes met etenswaren en krijgt u uitleg van de chef waarvoor u dit allemaal kan gebruiken. Daarna gaat u onder leiding van de chef en aan de hand van duidelijk beschreven recepten zelf aan de slag met het bereiden van heerlijke Vietnamese gerechten die u natuurlijk ook zelf tijdens de lunch mag opeten. U overnacht weer in Hanoi. (OL)

Dag 22 – Vertrek

Transfer naar de luchthaven van Hanoi voor de vlucht terug naar huis. (O)

 

Reisinformatie Vietnam

Paspoort / visa

 • Uw paspoort moet vanaf de laatste dag van de reis nog minstens een half jaar geldig zijn en nog twee lege bladzijden naast elkaar hebben.
 • Voor Vietnam heeft u een visum nodig. Het visum voor Vietnam ontvangt u bij aankomst in dit land. Wij vragen dit visum al voor uw vertrek uit Nederland voor u aan. Hier hebben we een duidelijke kleuren scan of kleuren kopie van uw paspoort voor nodig. Voor- en achternaam (zoals in paspoort vermeld). Duidelijk zichtbaar moeten zijn:
  • Paspoortnummer
  • Geboortedatum
  • Uitgavedatum
  • Vervaldatum
 • Neem een extra kopie van uw paspoort mee op reis of scan deze en stuur de scan naar uw eigen e-mail adres zodat u deze indien nodig op reis kunt uitprinten. Neem ook 2-4 pasfoto’s mee, deze heeft u nodig voor het visum.
 • Wij zullen een privé-visumassistentie bieden op de dag van aankomst (die diensten zijn inbegrepen in de tourkosten). De reiziger krijgt binnen 15 minuten een visumzegel en gaat vervolgens naar bagage. Ze hoeven zo niet op hun beurt af te wachten om een visum te krijgen
 • Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen contact op te nemen met de ambassade voor de te volgen richtlijnen.
 • Website Vietnamese ambassade in den Haag: https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx
 • Voor Belgische toeristen die korter verblijven dan 15 dagen is geen visum nodig.

Vaccinaties

 • Vaccinaties zijn niet verplicht. Aanbevolen worden: DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A en evt. malaria profylaxe, afhankelijk van het te bezoeken gebied. Informatie over de meest actuele aanbevelingen zie: lcr.nlwww.ggd.nl/ggdinfo/ , www.tropenzorg.nl
  Tel. Info: GGD of AMC: 0900-9584 (€ 0,45 / min).
  Neem uw reisroute mee naar uw afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden.
 • Neem het vaccinatieboekje mee naar de GGD en op reis.
 • Er komt malaria voor in Vietnam. Het is belangrijk om tussen zonsondergang en zonsopgang muggensteken te voorkomen. Smeer u daarom in met muggenmelk met 30-50% DEET. ’s Avonds is het aan te bevelen om bedekkende kleding te dragen (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen). Laat u adviseren door een deskundige reizigersgeneeskundig arts of reizigersverpleegkundige.

Gezondheid

 • Kraanwater is in het algemeen niet geschikt voor consumptie. Het is beter om gekookt of gebotteld water te drinken of om het water te zuiveren met een filter of jodium druppels. Ook rauwe groenten, schelpdieren, ijs, ongekookte melk en niet door uzelf geschild fruit kunt u beter niet consumeren. Met vlees en vis moet zeer terughoudend worden omgegaan: alleen vers en goed doorbakken is het geschikt om gegeten te worden. Zo niet dan is het veiliger om ook deze producten links te laten liggen.
 • Voorkom een infectie overgebracht door kleine wormpjes (Bilharzia) door niet in stilstaand water te zwemmen.
 • Neem wondjes serieus: houd ze in de gaten en doe er iets desinfecterends op en eventueel voor overdag een pleister. Krab muggenbulten niet open.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, ook in het regenseizoen.

EHBO/Reisapotheek

 • Neem zelf een kleine reisapotheek mee. U zou kunnen denken aan de hieronder genoemde middelen: Pleisters, steriele gaasjes, verband/zwachtels, watten, sporttape, steristrips of hansastrips, betadinejodiumgaas, betadinejodium (flesje/tube), schaartje, pincet, tekentang, veiligheidsspeld, handen desinfectiemiddel / ontsmettingsdoekjes, blarenpleister (Compeed of Second Skin). Wat betreft medicijnen zou u mee kunnen nemen: paracetamol, ibuprofen, middel tegen diarree (bijv. loperamide), laxeermiddel (bijv. dulcolax), ORS (oral rehydration salts), neusdruppels, anti hoest middel, antibiotica (op recept in overleg met arts), evt. malaria tabletten (indien geadviseerd), antimuggen middel met DEET, lippen- en zonnebrand crème (met hoge beschermingsfactor, minimaal 15), eigen geneesmiddelen (KNMP reisdocument, verkrijgbaar bij uw apotheek, invullen en meenemen).
 • Begin goed uitgerust en met een flexibele instelling aan de reis.
 • Als u medicijnen gebruikt, neem dan een bijsluiter mee en een medicijnenpaspoort (te verkrijgen bij de apotheek). Neem een extra voorraadje mee want niet alle medicijnen zijn overal te krijgen mocht u medicijnen kwijt raken. Neem een brief in het Engels van uw arts mee over dit medicijngebruik.
 • Lijdt u aan een chronische ziekte, vraag dan aan uw huisarts een verklaring van uw aandoening en de therapie in het Engels.
 • Heeft u een bril of draagt u lenzen, neem dan de opticienbeschrijving mee of een extra bril of extra paar lenzen.
 • Ga bij aanhoudende medische klachten op reis altijd naar een arts.
 • Een goed boekje is “Hoe blijf ik gezond ik de tropen?” Schrijver: Piet A. Kager, KIT Publishers.

Financiën

 • Een creditcard (Visa, Mastercard, JBC en American Express) wordt in Vietnam geaccepteerd. Het kan zijn dat men bij creditcards een extra 3 % berekent. Het pinnen van geld is mogelijk in alle steden. U hoeft in dat geval niet veel contant geld of cheques van huis mee te nemen. Bij de banken kunnen zowel euro’s als dollars gewisseld worden. Tijdens festivals zijn de banken gesloten maar zijn de ATM’s 24/7 open.
 • In Vietnam wordt de eigen valuta, de Dong, gebruikt en vaak accepteert men Amerikaanse Dollars en ook Euro’s.
 • Zakgeld.Veel zakgeld heeft u in Vietnam niet nodig, veel is inclusief in de reissom. Aanschaf van souvenirs, snacks en drankjes etc. moeten nog wel gerekend worden evenals een deel van de maaltijden.
 • Koers.Voor de actuele wisselkoers zie: wisselkoers.nl
 • Geld, paspoorten en waardepapieren kunt u het beste in de kluis van uw hotel achterlaten. Laat nooit waardepapieren op de hotel kamer achter.
 • Fooien is niet een van de nationale gewoonten. De Vietnamezen verwachten echter over het algemeen dat toeristen een fooi achterlaten. Taxichauffeurs vertrouwen er niet bijzonder op, maar ze hopen dat je je geld niet terug vraagt als het een paar duizend Dong (minder dan een Euro) is. Medewerkers in restaurants en hotels verwachten echter dat je iets achterlaat, vooral de piccolo’s voor het meenemen van je bagage. 1 tot 1,5 US Dollar zal het doen. Fooien zijn het belangrijkste inkomen voor de gidsen, sommigen zullen niet aarzelen om u hieraan te herinneren.

Uitrusting

 • Checklist: paspoort (+kopieën), verzekeringspapieren, geld, tas voor de grotere bagage, kleine tas/rugzak voor uw dagelijkse uitstapjes en voor in de auto, evt. lakenzak, zaklamp of hoofdlamp (met reserve lampje en batterijen), zonnebril, hoofddeksel, handdoek, goed ingelopen wandelschoenen met goed profiel, steun aan de enkels + reserveveters, sandalen, warme trui, fleece, jack of sweater en een warmere lange broek, wind- en waterdichte jas, ook dunnere kleding om alleen of onder de warme kleding te kunnen dragen (laagjes kleding), evt. opvouwbare tas om bagage te kunnen scheiden (met slotje en naamlabel), toiletartikelen, toilet papier, vochtige doekjes, waterfles, tasje voor uw geld en uw papieren (draag deze om uw nek, niet buiten uw kleding om uw middel), naaisetje, lees- en schrijfmateriaal (reisdagboek), camera, verrekijker.
 • Als u een trekking/wandeling maakt zijn de volgende items van belang: warme trui/fleece, wind- en waterdicht jack, goede wandelschoenen (met reserveveters), water bestendige slippers (met bandjes), T-shirts, lange broek, muts, zonnepet, evt. lakenzak, evt. (zelfopblaasbaar) slaapmatje (kamperen), dag rugzakje (waterdicht), evt. wandelstok, goede zonnebril, verrekijker, zakmes, zaklantaarn, reiswekker, slotje, waterfles, toiletpapier, reservebatterijen, naaisetje, (sneldrogende) handdoek, andere persoonlijke benodigdheden.
 • Als u een klooster of tempel bezoekt, ook tijdens een festival, moet u zeker kleding dragen die de armen en benen bedekt. Dames mogen dan een rok tot over de knie dragen.
 • Pasfoto’s, reisdocumenten en kopieën van deze documenten (i.v.m. evt. verlies, dus gescheiden bewaren van de originele documenten) of een scan hiervan in uw mailbox.
 • Gaat u op trek, neem dan geen koffer mee. Een rugzak of grote draagtas is beter te hanteren. Zorg voor goede labels met daarop de plaats en het land van bestemming.
 • Omdat de inhoud van een koffer of rugzak voor iedereen anders is kunt u een persoonlijke paklijst samenstellen. Bijvoorbeeld via: meenemen.nlwww.ikneemmee.nl of www.samoon.nl

Fotograferen

 • Vietnam is een zeer fotogeniek landen. Zowel de natuur als de bevolking zijn zeer kleurrijk. Respecteer de mensen die u wilt fotograferen en vraag eerst om toestemming.
 • Informeer bij bezoek aan de lokale bevolking eerst of er geen speciale ‘taboes’ bestaan omtrent het fotograferen.
 • Het meest geschikt voor analoge camera’s is in het algemeen een 200 ASA film.
 • Neem meerdere kleine of grote SD cards mee voor uw digitale camera. Het is niet altijd mogelijk om de foto’s van een volle SD card op het internet te plaatsen. Denk ook om reserve batterijen want onderweg opladen is niet overal mogelijk.

Post en Telecommunicatie / Elektriciteit

 • Ansichtkaarten kunt u het beste op het postkantoor (in elke stad aanwezig) afgeven en zo mogelijk direct laten afstempelen.
 • Contact met de mensen thuis gaat snel, gemakkelijk en voordelig per e-mail. In Vietnam zijn op vele plaatsen internet cafés aanwezig. Bellen kan bij telecom kantoortjes. Ook mobiel bellen is mogelijk in de steden. Ook kunt u op de airports SIM cards kopen.
 • U kunt een kopie van uw vluchtgegevens aan thuisblijvers geven. Zij kunnen op NOS-teletekst pagina’s 757 of 758 of via schiphol.nl controleren of de aankomsttijd nog klopt.
 • De netspanning in Vietnam is 220 volt. Vaak is wel een universele stekker nodig. Op het platte land valt zo nu en dan de stroom uit als gevolg van onvoldoende capaciteit van de centrales. Vergeet dus niet een zaklamp mee te nemen.
 • Voor informatie over stekkers en voltage kijk op countrycode.org.

Consulaat / Ambassade

 • Nederlandse ambassade in Hanoi: Ambassade BIDV Tower, 7e verdieping, 194 Tran Quang Khai Street, Hoan Kiem District, Hanoi. Tel: +842438315650 / +842438315651 (24/7). E-mail: han@minbuza.nl
 • Nederlands consulaat-generaal in Ho Chi Minh Stad: Saigon Tower, Suite 901, 29 Le Duan Blvd., District 1, Ho Chi Minh Stad. Tel: +842838235932. E-mail: hcm@minbuza.nl

Reisadvies

 • Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie verwijzen wij u naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen .
 • Houd geld en reisdocumenten op uw lichaam (in een tasje rond uw nek of rond uw middel onder uw kleding).

Veiligheid

 • Neem een paar kopieën van uw paspoort, visum, verzekeringspapieren etc. mee, gescheiden van de originelen
 • Bewaar niet al uw geld op één plaats.
 • In het geval u uw paspoort verliest, meld dit dan bij de lokale politie en vraag een aangifte rapport. Neem daarna contact op met de ambassade of het consulaat.
 • Wij stellen op onze reizen een passende reisverzekering verplicht aangezien onverwachte uitgaven in geval van ziekte of het aanschaffen van een nieuw ticket hoog kunnen oplopen. U kunt via Atma Asia Travel in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering afsluiten. U kunt dan in geval van nood gebruik maken van de alarmcentrale.
 • Download op uw smartphone gratis de app “sos op reis” met alarmnummers, ambassades, consulaten en de mogelijkheid om direct contact te leggen met de alarmcentrale. sosinternational.nl

 

Wandelreis Noord Vietnam

 

Prijs vanaf 2650,- euro bij deelname van 2 personen

 

Bij de prijs inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in hotel of homestay in een 2 pk
 • Maaltijden zoals aangegeven in het reisprogramma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Alle vervoer over land volgens het reisprogramma in een air-conditioned privé auto met chauffeur
 • Een cruise van 2 D/1 N
 • Boottocht bij Ninh Binh
 • Alle in het reisprogramma genoemde excursies
 • Alle entreegelden voor de genoemde bezienswaardigheden
 • Engelssprekende Vietnamese gidsen
 • Hulp bij verkrijgen visum voor Vietnam

Bijkomende kosten:

 • Visum voor Vietnam
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden en dranken
 • Indien gewenst: toeslag voor upgrade deluxe valley view bungalow bij het Pu Luong Retreat (55,- euro)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooi voor het lokale personeel
 • Boekingskosten: 25,- euro per factuur
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: 2,50 euro per factuur