Kyrgyzstan

Met Atma Asia Travel naar Kyrgyzstan,
voor een onvergetelijke reis geheel op maat.

Tussen de steppen van Kazachstan en de Tarim laagvlakte is de aarde in de loop der tijd omhoog geduwd en zijn er groene alpen, beken, sneeuwvelden en gletsjers ontstaan. Dit is het Tien Shan gebergte, de Hemelse bergen. Een groot deel van dit schitterende gebergte ligt in het land Kyrgyzstan.

Wandelreis Kyrgyzstan

Wandelreis Kyrgyzstan - - Atma Asia Travel

Eigenschappen

Duur: 15 dagen
Niveau:

Over deze activiteit

Wandelreis met dag wandelingen en een 3 daagse trek

Een wandelreis met dag wandelingen vanuit de joertenkampen en een 3 daagse trektocht door heuvelachtig gebied. Tijdens de trektocht slaapt u in tenten. Buiten de trektocht verblijft u in joertenkampen van waaruit u schitterende wandelingen in de omgeving kunt maken.

Individuele reis:
U kunt deze reis boeken als individuele reis.
U kunt zelf uw vertrekdatum bepalen.

Groepsreis:
U kunt ook deelnemen aan een internationale groepsreis met hetzelfde reisprogramma en vastgestelde reisdata.

Reisdata in 2019:

 • 8 juni tot en met 22 juni 2019
 • 6 juli tot en met 20 juli 2019
 • 6 augustus tot en met 20 augustus 2019

Groepsgrootte: minimaal 4 personen en maximaal 8 personen.

 

Dag 1

Vertrek uit Nederland

Dag 2

Aankomst in Bishkek en transfer naar uw hotel. ’s Middags bezoekt u een aantal hoogtepunten van Bishkek.

Dag 3

Vandaag maakt u een dagtocht naar het Ala Archa National Park ten zuiden van Bishkek. In dit mooie natuurpark maakt u een hike naar een waterval. Om u heen ziet u de rijke flora van dit park met vele soorten die specifiek zijn voor dit gebied. Na een picknick lunch op een mooi plekje reist u terug naar Bishkek.

Dag 4

U rijdt van Bishkek naar Boom en maakt in de canyon hier een heerlijke wandeling van ongeveer 5 uur. U zal u verwonderen over de prachtige door de wind gevormde rode rotsen met grillige uitstulpingen. Een verborgen landschap dat gevormd is in miljoenen jaren en dat nog steeds verandert. U verkent in dit schitterende landschap meerdere canyons. Na de wandeltocht rijdt u verder naar Kara Tala voor de overnachting bij een lokale familie.

Dag 5

U rijdt met de auto van Kara Tala naar het joertenkamp Tuura-Suu (2200 m). Tuura Suu ligt weer in een prachtige omgeving. Het ligt in een dal met dotterbloemen, edelweiss en vele andere bloemen. Het laatste deel van de route legt u te voet af. U overnacht vandaag in een joert.

Dag 6

Een dag in het joertenkamp Tuura Suu. U kunt gaan paardrijden, een hike maken, het dorpje bezoeken of gewoon lekker ontspannen in het kamp. De kinderen van het dorp gaan ’s middags traditionele Kyrgyzische muziek maken. Leuk om mee te maken!

Dag 7

Van Tuura Suu met de auto door de Kongur Ölong vallei naar het joertenkamp Temir Kanat op een hoogte van 2450 meter. Het laatste deel van de route legt u te voet af, de weg is hier te steil voor de auto. U overnacht weer in een joert.

Dag 8

Een dag in het joertenkamp Temir Kanat. Maak een wandeling de bergen in of lees een mooi boek op één van de alpenweiden.

 

Dag 9 t/m dag 10

De trektocht start bij Temir Kanat. U trekt door een schitterende bergomgeving over een pas op 2700 meter hoogte. De bagage gaat mee op de rug van een paard, zelf draagt u alleen een dagrugzakje. U loopt tijdens deze trektocht tussen 4 en 6 uren per dag. U overnacht in een tentje.

Dag 11

De laatste dag van de trek, u arriveert in den Tosor canyon (2100 m). Het is nog een wandeling van een halve dag tot de plek waar de minibus u oppikt en u vervolgens naar het joertenkamp Sonun brengt. Dit kamp ligt op een mooie plek aan het Issyk Kul meer.

Dag 12

Een dag in het joertenkamp Sonun. De omgeving van het kamp is droog en woestijnachtig, een goede omgeving voor een hike. Ook is het mogelijk om een duik in het meer te nemen of om te leren hoe u een echte Kyrgyzische maaltijd kan koken. U overnacht weer in uw joert.

Dag 13

Van Sonun met de auto naar de Kemin vallei. Deze langgerekte vallei ligt op een hoogte tussen 1400 en 2800 meter en bezit weiden, bossen, een aantal bergmeren en een spectaculair zicht op de bergen. In deze vallei overnacht u in een bed en breakfast.

Dag 14

Van Kemin met de auto terug naar Bishkek. Onderweg bezoekt u de Burana toren, een overblijfsel van een oude stad langs de zijderoute. U overnacht weer in het hotel in Bishkek.

Dag 15

U wordt naar de luchthaven van Bishkek gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Over Kyrgyzstan

Geschiedenis

Kyrgyzstan was vroeger een deel van de Sovjet Unie, nu is het een zelfstandige republiek omgeven door Kazachstan, Uzbekistan, Tadzjikistan en China.

Cultuur

Kyrgyzstan heeft ongeveer 5 miljoen inwoners waarvan een deel woont in de hoofdstad Bishkek maar ook zijn er nog vele die de zomermaanden doorbrengen in een joert hoger in de bergen om daar te zorgen voor hun kudde schapen en om paarden te fokken. Paarden zijn niet weg te denken uit het dagelijkse leven in Kyrgyzstan. Ze worden gebruikt om mensen en goederen te vervoeren en als “leverancier” van de nationale drank, kumus of merrie melk.

Natuur

Tussen de steppen van Kazachstan en de Tarim laagvlakte is de aarde in de loop der tijd omhoog geduwd en zijn er groene alpen, beken, sneeuwvelden en gletsjers ontstaan. Dit is het Tien Shan gebergte, de Hemelse bergen. Een groot deel van dit schitterende gebergte ligt in het land Kyrgyzstan. Daarnaast zijn er in Kyrgyzstan prachtige meren zoals het Issyk Kul meer en het Son Kul meer en bossen maar ook woestijn achtige gebieden. Op een rondtocht door Kyrgyzstan kunt u kennis maken met deze grote diversiteit in natuur.

Reizen door Kyrgyzstan

Paarden zijn ideaal voor de reiziger om, op hun rug gezeten, dit prachtige ongerepte Kyrgyzstan te verkennen. Maar ook met de auto, te voet en met de fiets komt u op de mooiste plekjes in het nog onontdekte Kyrgyzstan. U volgt uw weg door dennenbossen en over glooiende heuvels maar ook langs indrukwekkende meren, rode rotsen en droge steppen en ervaart de manier van leven die de nomaden van Kyrgyzstan al zo lang ervaren hebben. U slaapt in traditionele joerten, in een hotel of guesthouse of bij de lokale bevolking thuis. Verder kunt u genieten van de heerlijke lokale gerechten en maakt u kennis met de cultuur en de gastvrijheid van de Kyrgyzische bevolking.

Reisinformatie Kyrgyzstan

Paspoort / visa

 • U paspoort moet bij het verlaten van Kyrgyzstan na de reis nog minstens een half jaar geldig zijn.
 • Voor Kyrgyzstan heeft u geen visum meer nodig.
 • Neem een extra kopie van uw paspoort mee op reis of scan deze en stuur de scan naar uw eigen e-mail adres zodat u deze indien nodig op reis kunt uitprinten.
 • Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen contact op te nemen met het consulaat of de ambassade voor de te volgen richtlijnen.

Vaccinaties

 • Vaccinaties zijn niet verplicht. Aanbevolen worden: DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A, en Tyfus. Informatie over de meest actuele aanbevelingen zie: www.lcr.nl , www.ggd.nl/ggdinfo/ , www.tropenzorg.nl
  Tel. Info: GGD of AMC: 0900-9584 (€ 0,45 / min)
  Neem uw reisroute mee naar uw afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden.
 • Neem het vaccinatieboekje mee op reis.

Gezondheid

 • De vreemde cultuur, andere hygiënisch omstandigheden en het voorkomen van andere ziekten maken enkele voorzorgsmaatregelen op medisch gebied ‘noodzakelijk’.
 • Kraanwater is in het algemeen niet geschikt voor consumptie. Het is beter om gekookt of gebotteld water te drinken of om het water te zuiveren met een filter of jodium druppels. Soms zijn er bronnen met goed drinkwater. De gidsen weten wanneer u het water wel en wanneer u het beter niet zo kunt drinken. In de joertenkampen is altijd goed drinkwater aanwezig.
 • Ook rauwe groenten, schelpdieren, ijs, ongekookte melk en ongeschild fruit kunt u beter niet consumeren. Met vlees en vis moet zeer terughoudend worden omgegaan: alleen vers en goed doorbakken is het geschikt om gegeten te worden. Zo niet dan is het veiliger om ook deze producten links te laten liggen.
 • Last van “reizigersdiarree” komt tijdens reizen buiten Europa regelmatig voor en wordt meestal veroorzaakt door de verandering van klimaat en voedsel en ook door sterke hoogte- en temperatuurverschillen binnen korte tijd. Meestal duren ingewand stoornissen van deze aard niet langer dan een dag of twee, maar neem er in elk geval medicijnen voor mee (Norit en immodium). Was uw handen vaak en goed, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een pakje “wetties”of handgel (desinfecterende handcrème) kunnen goed van pas komen. Problemen kunnen ook beperkt blijven door goed uitgerust aan de reis te beginnen.
 • Als u een dieet gebruikt of andere wensen hebt ten aanzien van het eten dan moet u dit van te voren duidelijk aan geven.
 • Neem wondjes serieus: houd ze in de gaten en doe er iets desinfecterends op en eventueel voor overdag een pleister. Krab muggenbulten niet open.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.
 • Ga bij aanhoudende medische klachten op reis altijd naar een arts.

EHBO/Reisapotheek

 • Neem zelf een kleine reisapotheek mee. U zou kunnen denken aan de hieronder genoemde middelen: Pleisters, steriele gaasjes, verband/zwachtels, watten, sporttape, steristrips of hansastrips, betadinejodiumgaas, betadinejodium (flesje/tube), schaartje, pincet, tekentang, veiligheidsspeld, handen desinfectiemiddel / ontsmettingsdoekjes, blarenpleister (Compeed of Second Skin). Wat betreft medicijnen zou u mee kunnen nemen: paracetamol, ibuprofen, middel tegen diarree (bijv. loperamide), laxeermiddel (bijv. dulcolax), ORS (oral rehydration salts), neusdruppels, oogzalf (oculentum simplex), anti hoest middel, antibiotica (op recept in overleg met arts), antimuggen middel met DEET, lippen- en zonnebrand crème (met hoge beschermingsfactor, minimaal 15), evt. middel tegen hoogteziekte (acetazolamide – zie: hoogteziekte), eigen geneesmiddelen (KNMP reisdocument, verkrijgbaar bij apotheek, invullen en meenemen).
 • Begin goed uitgerust en met een flexibele instelling aan de reis. De reizen/trektochten zijn inspannend, met name op grotere hoogte en er kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen (bijvoorbeeld weersveranderingen). Het is daarom ook van belang dat de reizigers over een goede gezondheid beschikken.
 • Als u medicijnen gebruikt, neem dan een bijsluiter mee en een medicijnenpaspoort (te verkrijgen bij de apotheek). Neem een extra voorraadje mee want niet alle medicijnen zijn overal te krijgen mocht u medicijnen kwijt raken. Neem een brief in het Engels van uw arts mee over dit medicijngebruik.
 • De gezondheidsvoorzieningen in Kyrgyzstan zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. In afgelegen gebieden is deze zorg beperkt.
 • Lijdt u aan een chronische ziekte, vraag dan aan uw huisarts een verklaring van uw aandoening en de therapie in het Engels.
 • Heeft u een bril of draagt u lenzen, neem dan de opticienbeschrijving mee of een extra bril of extra paar lenzen.
 • Een goede reisverzekering (met repatriëring) met werelddekking is absoluut noodzakelijk.

Hoogteziekte

 • Hoogteziekte wordt veroorzaakt door tekort aan zuurstof in het lichaam. Bij toename van de hoogte bevat de lucht minder moleculen zuurstof zodat er per ademhaling ook minder zuurstof kan worden opgenomen. De zuurstof behoefte van het lichaam wordt, voor een zelfde prestatie, niet minder op hoogte. Dit leidt ertoe dat, naarmate je hoger komt, je lichaam een steeds groter deel van de beschikbare zuurstof nodig heeft voor de basale functies als ademhalen en het laten werken van alle organen. Het lopen en nog meer het klimmen vereisen met het stijgen geleidelijk meer inspanning en zijn daarom steeds moeilijker lang achtereen vol te houden.
 • Er bestaan grote verschillen tussen mensen in het vermogen zich lichamelijk aan hoogte aan te passen o.a. door een snellere hartslag en door sneller en dieper te gaan ademhalen. Dit aanpassingsvermogen berust op aanleg en is van grote invloed op het risico om hoogteziekte te krijgen. Andere factoren die van belang zijn bij het ontstaan van hoogteziekte zijn de snelheid van stijgen, de slaaphoogte, zware lichamelijke inspanning (extra grote zuurstofbehoefte), hoge omgevingstemperaturen (meer vochtverlies), zeer lage omgevingstemperatuur (ook veel vochtverlies door droge omgevingslucht), onvoldoende drinken, hart- en longziekten, roken, gebruik van alcohol.
 • Hoogteziekte is meestal te voorkomen door aan de bergtocht te beginnen in goede fysieke conditie, de klachten die bij hoogteziekte passen te kennen en te herkennen en snelle stijging naar slaaphoogten boven 2500m te vermijden. Indien klachten optreden stijg dan niet verder naar een nieuwe slaaphoogte en worden de klachten erger op dezelfde hoogte daal dan af. Ook is het verstandig zo nu en dan een dag rust in te bouwen of een dag op gelijke hoogte te lopen. Veel drinken (alcoholvrij) en niet roken zijn eveneens zeer belangrijk.
 • Klachten die op hoogteziekte (AMS – acute mountain sickness) kunnen wijzen zijn: hoofdpijn, slapeloosheid/dromen, gebrek aan eetlust, misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn die niet op pijnstillers (paracetamol) reageert, ernstige vermoeidheid, minder urine uitscheiding, braken, traagheid, longoedeem, hersenoedeem.
 • Het is zelden nodig een geneesmiddel tegen hoogteziekte in te nemen wanneer bovenstaande regels gevolgd worden. Bij uitzondering en in overleg met een arts is er een middel beschikbaar dat de klachten van hoogteziekte kan reduceren of voorkomen: acetazolamide (Diamox). Ook dan kan het echter nooit de maatregelen die u in de eerst plaats moet nemen vervangen (zie boven)!
 • Als u tijdens eerdere reizen geen last gehad heeft van hoogteziekte sluit dat het krijgen van hoogteziekte niet uit.
 • Een goed boekje over hoogteziekte is “Hoe blijf ik gezond in de hoogte” geschreven door Han Willems (uitg.: koninklijk instituut voor de tropen, ISBN: 90-6832-140-4).
 • Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Deze site is opgesteld door Han Willems, een arts die zich gespecialiseerd heeft in hoogteziekte.

Post en (Tele)communicatie / Elektriciteit

 • In Bishkek is het mogelijk om internationaal te telefoneren. Telefoneren met GSM is vaak wel maar niet overal mogelijk. U kunt het beste voor vertrek informeren bij uw eigen provider voor de laatste informatie. Informeer dan ook naar de kosten! Voor ongeveer $ 5. Kunt u in Bishkek een SIM kaart kopen, dit maakt het bellen met Nederland aanmerkelijk goedkoper. Voor de individuele fietsers is het noodzakelijk een SIM kaart aan te schaffen zodat onderweg telefonisch contact kan worden onderhouden met onze lokale agent.
  Landennummers:
  Telefoneren vanuit Kyrgyzstan naar Nederland: 0031-
  Telefoneren vanuit Nederland naar Kyrgyzstan: 00996-
  De chauffeur en gids hebben een mobiele telefoon bij zich waarmee zij contact met de buitenwereld kunnen onderhouden. In de bergen is het echter niet mogelijk overal gebruik te maken van de mobiele telefoon.
 • De stroomspanning in Kyrgyzstan is 220 volt. In een enkel joertenkamp wordt ter plekke elektriciteit opgewekt. Soms kunt u batterijen mee geven naar het dorp zodat ze ‘s nachts kunnen worden opgeladen. Dit kan niet in Son-Kul en Djeti Ögus. In Bosteri en in Ananievo is elektriciteit. Soms is wel een universele stekker nodig. Het is niet ongebruikelijk dat de elektriciteit af en toe even uitvalt. Neem dus voldoende reservebatterijen mee.
 • Er zijn in ieder geval internetmogelijkheden in Bishkek, Karakol en Cholpon Ata. Contact met de mensen thuis gaat snel, gemakkelijk en voordelig per e-mail.
 • U kunt een kopie van uw vluchtgegevens aan thuisblijvers geven. Zij kunnen op NOS-teletekst pagina’s 757 of 758, via www.schiphol.nl controleren of de aankomsttijd nog klopt.

Fotograferen

 • Kyrgyzstan is een zeer fotogeniek land. Zowel de natuur als de bevolking zijn zeer kleurrijk. Respecteer de mensen die u wil fotograferen en vraag eerst om toestemming.
 • Informeer bij bezoek aan de lokale bevolking eerst of er geen speciale ‘taboes’ bestaan omtrent het fotograferen.
 • Houd er rekening mee dat het licht in de hoger gelegen gebieden vaak feller is dan in Nederland. Dit geeft al snel overbelichting van de foto’s. Het advies is dan ook uw camera te voorzien van een (polarisatie) filter.
 • Het meest geschikt voor een analoge camera is in het algemeen een 200 ASA film.
 • Neem meerdere kleine of grote SD cards mee voor uw digitale camera. Het is niet altijd mogelijk om de foto’s van een volle SD card op het internet te plaatsen. Denk ook om reserve batterijen.

Reiswijze

 • Voor de tochten door Kyrgyzstan beschikt onze agent meestal over eigen vervoer met chauffeur. Dit zijn minibusjes of auto’s, waarmee de verplaatsingen tijdens de tocht door Kyrgyzstan gemakkelijk verlopen. Bij een groepsfietstocht wordt de bagage per auto vervoerd, bij een mountainbiketocht met een auto en bij de trekkings en paardrijdtochten gaat de bagage mee op pakpaarden.

Uitrusting

 • De tochten wordt aanzienlijk verlicht doordat het grootste deel van uw bagage vervoerd wordt. U fietst/loopt/rijdt alleen met een tasje met wat extra kleding, proviand en een waterfles. Zo kunt u volop genieten van het indrukwekkende landschap. Houd bij het bepalen van uw bagage rekening met het gewicht en maak een kritische selectie.
 • Checklist: waterdichte tas voor de grotere bagage, kleine tas/rugzak voor uw dagelijkse uitstapjes en voor in de auto, evt. lakenzak, evt. slaapzak, zaklamp of hoofdlamp (met reserve lampje en batterijen), zonnebril, hoofddeksel, zwemkleding, handdoek!, goed ingelopen wandelschoenen met goed profiel, steun aan de enkels + reserveveters, sandalen, warme trui, fleece, jack of sweater en een warmere lange broek, wind- en waterdichte jas, ook dunnere kleding om alleen of onder de warme kleding te kunnen dragen (overdag kunt u veel plezier hebben van zogenaamde polypropyleen -shirts, die van transpiratie niet of nauwelijks vochtig worden), toiletartikelen, lippenbalsam met sunblock, toilet papier, vochtige doekjes, waterfles, jodium tabletten of een waterzuiveraar, beker, zakmes, vuuraansteker, tasje voor uw geld en uw papieren (draag deze om uw nek, niet buiten uw kleding om uw middel), naaisetje, lees- en schrijfmateriaal (reisdagboek), camera, verrekijker, een spel kaarten, wasmiddel.
 • Als u een meerdaagse trekking, mountainbiketocht of paardrijdtocht maakt zijn de volgende items van belang: warme trui/fleece, wind- en waterdicht jack, goede (berg)wandelschoenen (met reserveveters) (wandelaars),fietsschoenen (fietsers), cap (paardrijden), water bestendige slippers (met bandjes), T-shirts, lange broek, evt. thermo ondergoed, muts, handschoenen, zonnepet, warme slaapzak, evt. lakenzak, (zelfopblaasbaar) slaapmatje (kamperen), dagrugzakje (waterdicht), evt. wandelstok, goede zonnebril, verrekijker, zakmes, zaklantaarn, reiswekker, slotje, waterfles, toiletpapier, reservebatterijen, naaisetje, (sneldrogende) handdoek, andere persoonlijke benodigdheden. Voor de fietsers is een helm zeer gewenst.
 • Pasfoto’s, geld, reisdocumenten (paspoort, verzekeringspapieren) en kopieën van deze documenten (i.v.m. evt. verlies, dus gescheiden bewaren van de originele documenten). Of maak een scan van alle belangrijke documenten en mail deze naar u zelf. Zo heeft u ze tijdens de reis altijd tot uw beschikking.
 • Houdt rekening met temperaturen die per dag sterk kunnen wisselen.
 • Veel reizigers dragen graag bedekkende kleding. Dit doen de Kyrgyzen zelf ook. Liever geen topjes, korte broeken of korte rokken. Dit uit respect voor de cultuur.
 • Als u heel graag koffie drinkt neem dan zelf goede oploskoffie mee. Thee is de nationale drank in Kyrgyzstan en het is moeilijk lekkere koffie te vinden.

Financiën

 • De Kyrgyzische munteenheid is de com (spreek uit: som). De com is een incourante geldsoort en daarom buiten Kyrgyzstan vrijwel niet verkrijgbaar. In Bishkek, Naryn en Karakol kunt u makkelijk euro’s wisselen. Het is dus niet nodig om dollars mee te nemen. In Bishkek, Cholpon Ata en Karakol zijn ook geldautomaten waar u kunt pinnen. Het makkelijkst is om cash euro’s (> 50 €) mee nemen. Het moeten wel nieuwe onbeschadigde biljetten zijn. Alle ingevoerde valuta en kostbaarheden moeten bij binnenkomst aangegeven worden; hier zijn geen kosten aan verbonden. Bij de terugreis moet u aangifte kloppend zijn. Bewaar uw wisselnota’s dus goed! Er wordt overigens zelden gecontroleerd bij vertrek, maar officieel moet het kloppen. Wissel geen geld op het vliegveld, hier is de koers slechter.
 • Alle maaltijden, entree’s, vervoer etc. zijn bij de reissom inbegrepen, alleen alcoholische dranken niet. Uitgaven van persoonlijke aard komen uiteraard wel voor uw eigen rekening. Gedurende de dagen in de bergen kunt u geen geld opnemen en weinig uitgeven. Met € 100,- a € 150,- voor persoonlijke uitgaven komt u een heel eind. U heeft dan ook voldoende geld om eventueel souvenirs te kopen. Geef onderweg geen fooien aan individuele medewerkers. De medewerkers verdienen een goed salaris. Als u tevreden bent, kunt u dit aan het eind van de reis laten blijken door wat geld te storten in de fooienpot. Aan het eind van het seizoen wordt dit geld onder alle medewerkers verdeeld, ook onder die medewerkers die geen direct contact met de gasten hebben, zoals de wasvrouw en de boekhoudster.
 • Geld, paspoorten en waardepapieren kunt u het beste in de kluis van uw hotel achterlaten. Laat nooit waardepapieren op de (hotel) kamer achter.

Consulaat

 • Consulaat Nederland in Bishkek: Foundation Publishing Development Center, Tynystanova Street No. 96, appt. 12, 720000 Bisjkek. Tel. 00-996-312-690565, Fax 00-996-312-690565, E-mail: dutchconsulate@elcat.kg
 • Het officiële consulaat (de hoofdpost) is gevestigd in Almaty in Kazachstan.
 • In het geval u uw paspoort verliest, meld dit bij de lokale politie en vraag een aangifte rapport. Neem daarna contact op met het consulaat.

Reisadvies

 • Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie verwijzen wij je naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken minbuza.nl onder reizen en landen.

Veiligheid

 • Wij stellen op onze reizen een passende reisverzekering verplicht aangezien onverwachte uitgaven in geval van ziekte of het aanschaffen van een nieuw ticket hoog kunnen oplopen. U kunt via Atma Asia Travel in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering afsluiten. U kunt dan in geval van nood gebruik maken van de alarmcentrale.
 • Download op uw smartphone gratis de app “sos op reis” met alarmnummers, ambassades, consulaten en de mogelijkheid om direct contact te leggen met de alarmcentrale. sosinternational.nl
 • In het geval u uw paspoort verliest, meld dit dan bij de lokale politie en vraag een aangifte rapport. Neem daarna contact op met het consulaat.
Fotoalbum Kyrgyzstan

[foogallery id=”3475″]

Wandelreis Kyrgyzstan

 

Individuele reis:

Prijs vanaf 1780,- euro per persoon bij deelname van 2 personen

 

Groepsreis:

Prijs vanaf 1295,- euro per persoon bij deelname van minimaal 4 personen

 

Bij de reissom inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in een middenklasse hotel in Bishkek in een 2 persoons kamer (bij de groepsreis op indeling)
 • Alle overnachtingen tijdens de rond tocht volgens het reisprogramma in joerten, tenten of bij de lokale bevolking thuis (bij de groepsreis op indeling)
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) behalve gebottelde/alcoholische dranken
 • De transfers tussen de luchthaven van Bishkek en het hotel in Bishkek
 • Vervoer met auto en chauffeur volgens het reisprogramma
 • Een Engelssprekende gids/tolk
 • Transport van de bagage
 • Alle activiteiten in de joertenkampen (wandelen, zwemmen, paardrijden)

 

Bijkomende kosten:

 • Gebottelde/alcoholische dranken
 • Slaapzak (warm tot min 5 graden) en slaapmatje
 • Fooi voor het lokale personeel
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Internationale vlucht Amsterdam-Bishkek v.v.
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunnen wij voor u afsluiten.
 • Boekingskosten: 25,- euro per factuur
 • Bijdrage calamiteiten fonds: 2,50 per factuur