Noord India

Met Atma Asia Travel naar Noord India,
voor een onvergetelijke reis geheel op maat.

India, een land van uitersten. Een indrukwekkende cultuur, vriendelijke bevolking, schitterende kleuren en een adembenemende en zeer diverse natuur. Geen wonder dat India voor veel reizigers een favoriete bestemming is. Je kunt er de mooiste culturele reizen maken maar ook wandelingen, trektochten, mountainbike tochten en jungle safari’s.

Kerstreis India

Kerstreis India - Noord-India - Atma Asia Travel

Eigenschappen

Duur: 14 dagen
Niveau:

Over deze activiteit

Kerstreis India: een roze paleis, een wereldwonder, een heilige stad en machtige Tijgers

Met uw gezin maakt u kennis met het kleurrijke leven van Noord India. U bezoekt de levendige stad Delhi en de paleizen van de roze stad Jaipur. Verder kunt u de Taj Mahal in Agra bewonderen en de pelgrims in de heilige stad Varanasi. De natuur wordt niet vergeten. U gaat op zoek naar tijgers en ander groot wild in het Ranthambore National Park.

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u naar uw hotel in Delhi gebracht.

Dag 2

Delhi: Delhi is een grote stad en heeft veel bezienswaardigheden. Vandaag gaat u op een tour langs de belangrijkste. U bezoekt Qutub Minar, Humanyuns tombe, de Jamma Masjid, Raj Ghat, de Lotus tempel en de Lakshmi Narayan tempel. Verder rijdt u langs het huis van de president, de India Gate en het Rode Fort.

Dag 3

Na het ontbijt start u met de rit van Delhi naar Jaipur. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en is geheel roze gekleurd. Roze is de kleur die in de Rajput cultuur geassocieerd wordt met gastvrijheid. De verschillende paleizen, forten en brede avenues zijn heel pittoreske.

Dag 4

Vandaag ontdekt u Jaipur: U bezoekt het City Palace, het voormalig koninklijk paleis en nu deels een museum. De Jantar Mantar is het grootste observatorium ter wereld en is gemaakt van steen en marmer. Het bevat 17 instrumenten waarvan vele nog in werking zijn. Na een fotostop bij de Hawa Mahal, het paleis der winden, rijdt u verder naar Albert Hall.

Dag 5

’s Morgens u gaat eerst op excursie naar het Amber fort waar ook een ritje op een olifant gemaakt kan worden naar de top van de heuvel als u dat leuk vindt. Daarna stapt u in de auto voor de rit van Jaipur naar het schitterende natuurpark Ranthambore (150 km, 3 uur).

Dag 6

In het Ranthambore National Park leven vele grote en kleine dieren. Voorbeelden zijn tijgers, luipaarden, herten, apen, beren en krokodillen. Maar ook zijn er veel vogels en prachtige planten en bloemen te bewonderen. In de ochtend en de late middag, de beste tijd om groot wild te vinden bij de drinkplaatsen, gaat u op safari in het park op zoek naar groot wild.

Dag 7

’s Morgens nog een safari voor nog een kans op een blik op de machtige dieren die hier rondlopen. Daarna start u met de rit van Ranthambore naar Agra (245 km, 5½ uur). Onderweg bezoekt u Fatehpur Sikri, een prachtige stad gebouwd in rode zandsteen door de Moghul keizer Akbar de Grote in 1569. De stad werd 14 jaar na de bouw verlaten maar de bijzondere gebouwen, forten, paleizen en moskeeën staan er nog steeds. Na de bezichtiging van deze verlaten stad rijdt u door naar Agra waar u naar uw hotel gebracht wordt. Agra is beroemd vanwege de schitterende Taj Mahal. Men noemt de Taj Mahal niet voor niets ook wel één van de zeven moderne wereldwonderen. Het is een indrukwekkend tombe gebouwd door de Moghul keizer Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal. De prachtige architectuur van de mausoleums, van het fort en van de paleizen in Agra is een bewijs van de grootheid van het legendarische Moghul rijk. Agra was vanaf 1564 gedurende bijna 100 jaar de hoofdstad van dit sterke rijk.

Dag 8

U heeft vandaag tijd om het stadje Agra te verkennen. In de ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal. In het ochtendlicht is de uitstraling van dit magnifieke gebouw heel anders dan bij het licht van de middag of avond. U gaat ook langs het Agra fort. Binnen de muren van het fort staan een paar schitterende gebouwen waaronder de Moti Masjid.

Dag 9

Een vrije dag in Agra. Agra is behalve door de Taj Mahal ook nog bekend door de handnijverheid, tapijten, borduurwerk en leren schoenen. Aan het eind van de dag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Varanasi.

Dag 10

Aankomst in Varanasi. Varanasi is al sinds eeuwen een belangrijke pelgrimsplaats in India en is gelegen aan de heilige rivier de Ganges. U vindt hier rijen ghats waar de gelovigen zich ‘s ochtends wassen. Ook zijn er plaatsen waar overledenen met ghee, geklaarde boter, overgoten worden en vervolgens gecremeerd. De as wordt daarna in de Ganges gestrooid, de wens van iedere gelovige.

Dag 11

Varanasi: u maakt ’s ochtends vroeg een boottochtje over de Ganges waardoor u bij zonsopgang het ochtendritueel van de gelovigen van dichtbij kunt meemaken. Daarna vrije tijd in Varanasi. U kunt op uw gemak rondlopen in Varanasi, er is heel veel te zien: de gouden tempel, de ghats, de pelgrims en de sadhu’s en de lokale markten. ’s Middags maakt u een excursie naar Sarnath, de plek waar de Boeddha zijn eerste preek gehouden heeft en zo begonnen is met het uitdragen van het boeddhisme.

Dag 12

Een vrije dag in Varanasi. In het levendige stadje is zoveel te zien, u zal zich zeker niet vervelen.

Dag 13

Naar keuze neemt u op dag 12 de nachttrein naar Delhi of op dag 13 de ochtendvlucht van Varanasi naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar uw (dag) kamer in een hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrije tijd. ’s Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 14

Aankomst in Amsterdam.

Over Noord India

India, een land van uitersten. Een indrukwekkende cultuur, vriendelijke bevolking, schitterende kleuren en een adembenemende en zeer diverse natuur. Geen wonder dat India voor veel reizigers een favoriete bestemming is. India is een land van contrasten: u vindt er Tibetaanse kloosters en monniken hoog in de bergen van de Himalaya maar ook imposante Hindoe tempels in een tropisch landschap en forten en paleizen, diep in de woestijn en met een sfeer van duizend-en-één-nacht, worden afgewisseld door met erotisch beeldhouwwerk overdekte religieuze bouwwerken.

Cultuur

Tot 1500 voor Christus bestond in noord India de hoogontwikkelde Indus cultuur die achtereenvolgens opgevolgd werd door de Arische dynastieën: de Maurya’s en de Gupta’s en het Mogul rijk. Daarna kwamen de Europeanen, vooral de Fransen en de Engelsen. In 1858 stond India onder direct Brits bestuur, in handen van een gouverneur-generaal met de titel van onderkoning of Raj. In 1947 hebben de Britten het land, na splitsing in India en Pakistan, weer overgedragen aan de lokale bevolking.

India is nu een federatieve republiek en bestaat uit 25 deelstaten met deels een eigen bestuur en 7 uniegebieden die rechtstreeks door de centrale regering in Delhi bestuurd worden. Op China na heeft India het grootste aantal inwoners ter wereld, nu meer dan 1,2 miljard mensen, en vele bevolkingsgroepen zoals de Kashmieren, de Ladakhi’s, de Rajpoeten en de Tamils. India kent geen eenheidstaal maar het spreken van het Hindi wordt wel door de overheid aangemoedigd.

Godsdienst

In India is vrijheid van godsdienst. Alle vijf wereldgodsdiensten, hindoeisme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom zijn in India vertegenwoordigd. Het hindoeisme en het boeddhisme zijn zelfs op het Indische subcontinent ontstaan. India kent daarnaast twee godsdiensten die uniek zijn voor het land: sikhisme en jainisme. Ook één van de oudste religies ter wereld is aanwezig in India: het mazdeïsme, de godsdienst van de parsi’s.

Natuur

Door de grote verschillen in hoogte, neerslag en temperatuur heeft India een rijke en gevarieerde vegetatie met ongeveer 15.000 soorten planten. Er is een alpine vegetatie, woestijn, tropisch regenwoud, loofbomen en mangrove. Ook de dierenwereld is divers met onder andere 400 soorten zoogdieren en 500 soorten reptielen en amfibieën en 1200 vogelsoorten. Sommige hiervan komen alleen in vogel- en wildreservaten voor zoals de machtige Bengaalse tijger.

Het weer

Het klimaat in India wordt vooral door de moessonwinden bepaald. De natte zuidwestelijke moesson veroorzaakt de regentijd die rond 1 juni in het zuiden begint en half juli het noordwesten bereikt heeft. Assam in één van de natste plekken op aarde, het kan er in het regenseizoen zeer veel regenen. Ladakh is vanaf juni juist een hele goede bestemming aangezien het in de regenschaduw van de Himalaya ligt en de passen naar Ladakh vanaf half juni meestal weer open zijn. Ook kan men dan in Rajasthan goed reizen, ook hier regent het maar weinig. Het hete seizoen loopt van maart tot juni, de temperatuur kan dan overdag oplopen tot 50 graden. De beste reistijd voor de rest van noord India is van oktober tot en met maart: het land is dan fris, groen, en zonnig met temperaturen overdag van 25 tot 30 graden. ’s Nachts koelt het wel sterk af.

Bezienswaardigheden

U kunt de mooiste culturele reizen maken in India: van de kloosters in Ladakh en de paleizen in Rajasthan via de erotische tempels en de Taj Mahal in noord India naar de theecultuur en de verschillende etnische stammen in het verre noordoosten. U kunt in India verder schitterende wandelingen en trektochten maken maar ook mountainbike tochten en op zoek gaan naar groot wild tijdens jungle safari’s. India is een zeer bijzonder land dat u niet snel meer los laat.

Reisinformatie Noord India

Paspoort / visa

 • Uw paspoort moet vanaf de laatste dag van de reis nog minstens een half jaar geldig zijn. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.
 • Voor India heeft u een visum nodig.
 • Het visum voor India is te verkrijgen bij BLS International, de instantie die gerechtigd is door de ambassade van India om de visa voor India te verzorgen. Deze dienst heeft kantoren in den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Nodig: visumaanvraag formulier dat u online ingevuld heeft, begeleidings formulieren, paspoort, 2 pasfoto’s. Alle informatie voor de aanvraag van het visum voor India kunt u vinden op blsindia-nl.com.
 • Sinds april 2014 moet bij de aanvraag van het visum voor India ook biometrische gegevens (zoals vingerafdrukken en gezichtsscan) afgegeven worden. U moet het visum daarom persoonlijk op het kantoor van BLS international komen aanvragen en hiervoor van te voren een online afspraak maken. De biometrische gegevens blijven 5 jaar geldig. Voor Belgen zijn geen biometrische gegevens nodig.
 • Informeerb.t. alle visa bij de ambassade of het consulaat nog even naar de actuele prijs van het visum, de te volgen procedure en de openingstijden aangezien deze zaken regelmatig aan wijzigingen onderhevig zijn.
 • Mogelijk dat u liever gebruik maakt van een visumdienst, zij kunnen tegen betaling al uw visa voor u verzorgen. Zie www.visum.nl (ook online aan te vragen).
 • Tegenwoordig is het ook mogelijk het visum online aan te vragen via de ANWB tegen geringe kosten. U brengt uw paspoort naar de ANWB winkel van uw keuze en haalt het daar ook weer op. Zie anwb.nl/vakantie
 • Vraag het visum niet te vroeg aan, het heeft een beperkte geldigheidsduur maar begin in elk geval 4-5 weken voor vertrek met de procedure.
 • Neem een extra kopie van uw paspoort en visum mee op reis of scan deze en stuur de scan naar uw eigen e-mail adres zodat u deze indien nodig op reis kunt uitprinten.
 • Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen contact op te nemen met het consulaat of de ambassade voor de te volgen richtlijnen.

Vaccinaties

 • Vaccinaties zijn niet verplicht. Aanbevolen worden: DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A, Tyfus en evt. malaria profylaxe, afhankelijk van het te bezoeken gebied. Informatie over de meest actuele aanbevelingen zie: www.lcr.nl , www.ggd.nl/ggdinfo/ , www.tropenzorg.nl.
  Tel. Info: GGD of AMC: 0900-9584 (€ 0,45 / min).
  Neem uw reisroute mee naar uw afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden.
 • Neem het vaccinatieboekje mee naar de GGD en op reis.
 • Er komt malaria voor in India. Het is belangrijk om tussen zonsondergang en zonsopgang muggensteken te voorkomen. Smeer u daarom in met muggenmelk met 30-50% DEET. ’s Avonds is het aan te bevelen om bedekkende kleding te dragen (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen).
 • In de verstedelijkte gebieden in Azië komt de door muggen overgedragen ziekte Dengue steeds meer voor. Dengue verloopt meestal onschuldig met koorts, huiduitslag en hoofdpijn, maar kan in zeldzame gevallen ernstig verlopen. Er bestaat geen vaccinatie. De muggen die dengue overbrengen steken overdag. Het is dus verstandig dat u zich ook overdag insmeert met muggen werende middelen met 30-50% DEET.

Gezondheid

 • Kraanwater is in het algemeen niet geschikt voor consumptie. Het is beter om gekookt of gebotteld water te drinken of om het water te zuiveren met een filter of jodium druppels. Ook rauwe groenten, schelpdieren, ijs, ongekookte melk en niet door uzelf geschild fruit kunt u beter niet consumeren. Met vlees en vis moet zeer terughoudend worden omgegaan: alleen vers en goed doorbakken is het geschikt om gegeten te worden. Zo niet dan is het veiliger om ook deze producten links te laten liggen.
 • Voorkom een infectie overgebracht door kleine wormpjes (Bilharzia) door niet in stilstaand water te zwemmen.
 • Neem wondjes serieus: houd ze in de gaten en doe er iets desinfecterends op en eventueel voor overdag een pleister. Krab muggenbulten niet open.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met hoge beschermings factor, ook in het regenseizoen.

EHBO/Reisapotheek:

 • Neem zelf een kleine reisapotheek mee. U zou kunnen denken aan de hieronder genoemde middelen: Pleisters, steriele gaasjes, verband/zwachtels, watten, sporttape, steristrips of hansastrips, betadinejodiumgaas, betadinejodium (flesje/tube), schaartje, pincet, tekentang, veiligheidsspeld, handen desinfectiemiddel / ontsmettingsdoekjes, blarenpleister (Compeed of Second Skin).Wat betreft medicijnen zou u mee kunnen nemen: paracetamol, ibuprofen, middel tegen diarree (bijv. loperamide), laxeermiddel (bijv. dulcolax), ORS (oral rehydration salts), neusdruppels, anti hoest middel, antibiotica (op recept in overleg met arts), evt. malaria tabletten (indien geadviseerd), antimuggen middel met DEET, lippen- en zonnebrand crème (met hoge beschermingsfactor, minimaal 15), eigen geneesmiddelen (KNMP reisdocument, verkrijgbaar bij uw apotheek, invullen en meenemen).
 • Begin goed uitgerust en met een flexibele instelling aan de reis. De reizen zijn inspannend en er kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen (aardverschuivingen, weersveranderingen). Het is daarom ook van belang dat de reizigers over een goede gezondheid beschikken.
 • Als u medicijnen gebruikt, neem dan een bijsluiter mee en een medicijnenpaspoort (te verkrijgen bij de apotheek). Neem een extra voorraadje mee want niet alle medicijnen zijn overal te krijgen mocht u medicijnen kwijt raken. Neem een brief in het Engels van uw arts mee over dit medicijngebruik.
 • In de grotere steden is goede medische zorg aanwezig. In afgelegen gebieden kan deze zorg beperkt zijn.
 • Lijdt u aan een chronische ziekte, vraag dan aan uw huisarts een verklaring van uw aandoening en de therapie in het Engels.
 • Heeft u een bril of draagt u lenzen, neem dan de opticienbeschrijving mee of een extra bril of extra paar lenzen.
 • Ga bij aanhoudende medische klachten op reis altijd naar een arts.
 • Een goed boekje is “Hoe blijf ik gezond ik de tropen?” Schrijver: Piet A. Kager, KIT Publishers.
Financiën
 • Bij de luxe hotels of in de duurdere winkels is het steeds vaker mogelijk te betalen met creditcard (Visa, Mastercard). De kosten, meestal 4%, worden aan de klant doorberekend. Geld opnemen met creditcard is zeer onvoordelig. Verder wordt in India een credit card vrijwel niet geaccepteerd.
 • Het pinnen van geld is steeds vaker mogelijk in de grotere steden. U hoeft in dat geval minder contant geld of cheques van huis mee te nemen. Achter op uw pas moet dan het Maestro- of Cirrus logo staan afgebeeld. Bij de banken kunnen zowel euro’s als dollars gewisseld worden. Accepteer geen gescheurde bankbiljetten, deze worden vaak bij betalingen niet geaccepteerd.
 • Zakgeld. Gemiddeld is een bedrag van 200 Euro per week als zakgeld toereikend, afhankelijk van het uitgave patroon. Aanschaf van souvenirs, extra excursies, evt. entreegelden etc. moeten hier nog bij gerekend worden. Alcoholische dranken zijn in het algemeen vrij prijzig.
 • Geld, paspoorten en waardepapieren kunt u het beste in de kluis van uw hotel achterlaten. Laat nooit waardepapieren op de hotel kamer achter.
 • Fooi. Het is gebruikelijk na afloop van een rondreis de gids en chauffeur te bedanken door middel van een fooi. De hoogte van de fooi is afhankelijk van de waardering die u wilt uitdrukken.
 • Afdingen. In India is het de gewoonte, en daar zijn de vraagprijzen ook op berekend, om te onderhandelen over elke aankoop. Dit geldt niet voor supermarkten en restaurants. Hier rekent men vaste prijzen.

Uitrusting

 • Checklist: paspoort (+kopieën), verzekerings papieren, geld, tas voor de grotere bagage, kleine tas/rugzak voor uw dagelijkse uitstapjes en voor in de auto, evt. lakenzak, zaklamp of hoofdlamp (met reserve lampje en batterijen), zonnebril, hoofddeksel, zwemkleding, handdoek, goed ingelopen wandelschoenen met goed profiel, steun aan de enkels + reserveveters, sandalen, warme trui, fleece, jack of sweater en een warmere lange broek, waterdichte jas, ook dunnere kleding om alleen of onder de warme kleding te kunnen dragen (laagjes kleding), opvouwbare tas om overtollige bagage in het hotel achter te kunnen laten (met slotje en naamlabel), toiletartikelen, lippenbalsem met sunblock, toilet papier, vochtige doekjes, waterfles, jodium tabletten of een waterzuiveraar, zakmes, vuuraansteker, tasje voor uw geld en uw papieren (draag deze om uw nek, niet buiten uw kleding om uw middel), naaisetje, lees- en schrijfmateriaal (reisdagboek), camera, verrekijker.
 • Als u een trekking maakt zijn de volgende items van belang: trui/fleece, waterdicht jack, goede (berg)wandelschoenen (met reserveveters), water bestendige slippers (met bandjes), T-shirts, lange broek, muts, zonnepet, slaapzak, evt. lakenzak, evt. (zelfopblaasbaar) slaapmatje (kamperen), dag rugzakje (waterdicht), evt. wandelstok, goede zonnebril, verrekijker, zakmes, zaklantaarn, reiswekker, slotje, waterfles, toiletpapier, reservebatterijen, naaisetje, (sneldrogende) handdoek, andere persoonlijke benodigdheden.
 • Veel vrouwelijke reizigers dragen graag bedekkende kleding. Dit doen de Indiase vrouwen zelf ook. Liever geen topjes, korte broeken of korte rokken. Dit uit respect voor de cultuur.
 • Pasfoto’s, reisdocumenten en kopieën van deze documenten (i.v.m. evt. verlies, dus gescheiden bewaren van de originele documenten) of een scan hiervan in uw mailbox.
 • Bagage. Gaat u op trek, neem dan geen koffer mee. Een rugzak of grote draagtas is beter te hanteren. Zorg voor goede labels met daarop de plaats en het land van bestemming.

Fotograferen

 • India is een zeer fotogeniek landen. Zowel de natuur als de bevolking zijn zeer kleurrijk. Respecteer de mensen die u wilt fotograferen en vraag eerst om toestemming.
 • Informeer bij bezoek aan de lokale bevolking eerst of er geen speciale ‘taboes’ bestaan omtrent het fotograferen.
 • Houd er rekening mee dat het licht vaak feller is dan in Nederland. Dit geeft al snel overbelichting van de foto’s. Het advies is dan ook uw camera te voorzien van een (polarisatie) filter.
 • Het meest geschikt voor analoge camera’s is in het algemeen een 200 ASA film. De meest gebruikte films zijn in Delhi en andere grote steden te verkrijgen.
 • Neem meerdere kleine of grote SD cards mee voor uw digitale camera. Het is niet altijd mogelijk om de foto’s van een volle SD card op het internet te plaatsen. Denk ook om reserve batterijen want onderweg opladen is niet overal mogelijk.

Post en Telecommunicatie / Elektriciteit

 • Ansichtkaarten kunt u het beste op het postkantoor afgeven en eventueel direct laten afstempelen.
 • Contact met de mensen thuis gaat snel, gemakkelijk en voordelig per e-mail. In alle grote steden is gelegenheid een e-mail te versturen bijvoorbeeld bij internet cafés. Bellen kan bij de telecomkantoortjes. Mobiel bellen is in de steden overal mogelijk.
 • U kunt een kopie van uw vluchtgegevens aan thuisblijvers geven. Zij kunnen op NOS-teletekst pagina’s 757 of 758, via www.schiphol.nl controleren of de aankomsttijd nog klopt.
 • De netspanning in India is 220 volt. Vaak is wel een universele stekker nodig. Soms valt de stroom uit als gevolg van onvoldoende capaciteit van de centrales. Vergeet dus niet een zaklamp mee te nemen.

Douane

 • Het is verboden antieke voorwerpen uit te voeren.

Consulaat / Ambassade

 • Nederlandse ambassade in India: 6/50F, Shantipath, Chanakyapuri, New Delhi 110 021. Tel. (0091-11-) 6884952

Reisadvies

 • Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie verwijzen wij u naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken minbuza.nl onder reizen en landen
 • Houd geld en reisdocumenten op uw lichaam (in een tasje rond uw nek of rond uw middel onder uw kleding)

Veiligheid

 • Neem een paar kopieën van uw paspoort, visum, verzekeringspapieren etc. mee, gescheiden van de originelen
 • Bewaar niet al uw geld op één plaats.
 • In het geval u uw paspoort verliest, meld dit dan bij de lokale politie en vraag een aangifte rapport. Neem daarna contact op met de ambassade.
 • Wij stellen op onze reizen een passende reisverzekering verplicht aangezien onverwachte uitgaven in geval van ziekte of het aanschaffen van een nieuw ticket hoog kunnen oplopen. U kunt via Atma Asia Travel in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering afsluiten. U kunt dan in geval van nood gebruik maken van de alarmcentrale.
 • Download op uw smartphone gratis de app “sos op reis” met alarmnummers, ambassades, consulaten en de mogelijkheid om direct contact te leggen met de alarmcentrale. sosinternational.nl
Fotoalbum Noord-India

[foogallery id=”3357″]

Kerstreis India

 

Prijs vanaf  1365,- euro per persoon bij deelname van 2 personen.

 

Bij de prijs inbegrepen:

 • ­12 overnachtingen in middenklasse hotels in een 2 persoons kamer obv logies met ontbijt
 • Privé vervoer in een AC auto met chauffeur
 • Ticket voor de nachttrein van Agra naar Varanasi in 2AC klasse
 • Ticket voor de nachttrein van Varanasi naar Delhi in 2AC klasse
 • In het reisprogramma genoemde excursies
 • Boottocht op de rivier Ganges in Varanasi
 • 3x een jeepsafari in een gedeelde jeep in het Ranthambore National Park
 • Alle belastingen

 

Bijkomende kosten:

 • Engelssprekende Indiase gids, indien gewenst (55,- euro per dag per gids)
 • Entree/camera gelden
 • Olifantenrit bij het Amber Fort in Jaipur
 • Facultatief programma op de vrije dagen
 • Overige maaltijden
 • Internationale vlucht en vlucht Varanasi-Delhi (indien gewenst)
 • Indien gekozen voor een vlucht van Varanasi naar Delhi moet er nog een hotelkamer in Varanasi op dag 12 bij geboekt worden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooi voor het lokale personeel
 • Visum voor India
 • Vaccinaties
 • Intercontinentale vlucht Amsterdam-Delhi v.v.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten: 25,- euro per factuur
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: 2,50 euro per factuur