Vietnam

Met Atma Asia Travel naar Vietnam,
voor een onvergetelijke reis geheel op maat.

Vietnam behoort tot de veertien volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon. Vietnam bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

[sc:start][sc:terugknop]

Fietsreis van noord naar zuid Vietnam

Fietsreis van noord naar zuid Vietnam - Vietnam - Atma Asia Travel

Eigenschappen

Duur: 19 dagen
Niveau:

Over deze activiteit

Fietsreis van noord naar zuid Vietnam

Een unieke fietsreis die u voert langs authentieke dorpjes en oude culturele hoogtepunten zoals tempels en pagodes. Al fietsend verkent u het platteland en maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking. De natuur waar u doorheen fietst is fantastisch. De fietstocht gaat vooral over kleine, rustige wegen waar u gemakkelijke in aanraking komt met de dagelijkse leven. Gedurende twee dagen verruilt u uw fiets voor een comfortabele cruiseboot waarmee u door Halong Bay vaart en de bijzondere karstbergen kunt bewonderen. U bezoekt de oude steden Hanoi, Hue en Hoi An en duikt in het bruisende leven van de grote stad Ho Chi Minh city.

 

Dag 1 – vlucht

Vlucht van Amsterdam naar Hanoi.

 

Dag 2 – aankomst in Hanoi, stadstocht door Hanoi

Na aankomst in Hanoi staat uw vervoer al op u te wachten en wordt u naar uw hotel in Hanoi gebracht. Na het inchecken en even opfrissen begint uw eerste kennismaking met Hanoi. U bezoekt met privé vervoer en gids de eerste universiteit van Vietnam die gesticht is in 1070, u rijdt langs het mausoleum van Ho Chi Minh, bekijkt de Hoa Lo gevangenis, destijds door Amerikaanse piloten ook wel het Hanoi Hilton genoemd en het Hoan Kiem meer. Aan het eind van de middag bent u getuige van een uniek stukje traditionele Vietnamese kunst, u kunt genieten van een water poppen show. U overnacht in Hanoi.

 

Dag 3 – Fietstocht naar Duong Lam

’s Ochtends stapt u in de auto en rijdt u naar de Thay Pagoda. Hier begint de fietstocht van 18 kilometer naar het authentieke Vietnamese dorpje Duong Lam. Onderweg fietst u langs dorpjes en boerderijen waar u kennis maakt met het dagelijks leven van de lokale bevolking. Duong Lam ligt maar 45 kilometer verwijderd van het levendige Ha Noi maar is nog hetzelfde als de oude Vietnamese dorpjes van een paar honderd jaar geleden. Het heeft nog traditionele kenmerken zoals een toegangspoort tot het dorp, een dorpsbron en huizen met een ommuurde binnenplaats. De huizen zelf zijn gemaakt van materialen die men ook al sinds lange tijd gebruikt waaronder bamboe, hout, klei en leisteen. Tijdens de fietstocht (8-12 km) door en rond het dorp komt u naast tempels en pagoda’s ook vijvers, terpen en rijstvelden tegen. Een kleurrijk geheel en niet voor niets een favoriete plek voor fotografen. Aan het eind van de middag rijdt u met de auto terug naar uw hotel in Hanoi. (OL)

 

Dag 4 – Cruise Halong Bay en Lan Ha

De dag begint met een transfer naar Hai Phong ongeveer 3 uur rijden van Hanoi. In Hai Phong gaat u aan boord van uw comfortabele cruise boot start u uw vaartocht met een welkomst drankje. U vaart tussen de karstbergen van Halong Bay door en verder naar het Da Chong eiland. Op dit eiland staat een vuurtoren die meer dan honderd jaar geleden door de Fransen gebouwd is. Tijdens de lunch kunt u al varend genieten van het onwaarschijnlijke mooie landschap van het Cat Ba National Park, nog een rustig en door cruise schepen minder bezocht gebied. Halverwege de middag komt u aan bij het Cat Ba eiland in het midden van het Nationaal Park en rijdt u met een busje naar de Trung Trang grot. De vallei waarin deze grot ligt is de grootste van het eiland en in de grot ziet u vele fraai gevormde stalactieten. De cruise gaat verder naar de Lan Ha baai, een mooie plek voor een duik in het koele smaragd groene water. Aan boord kunt u genieten van een fantastische zonsondergang over het karstlandschap van de Golf van Tonkin en daarna van een maaltijd met heerlijke lokale gerechten. Nog even een drankje aan dek, zien hoe men vist op inktvis of een film bekijken in het restaurant en daarna naar de hut voor een goede nachtrust want morgen is het weer vroeg dag. (OLD)

 

Dag 5 – Cruise, naar Ninh Binh

Voor de vroege vogels is er om half 7 een Tai Chi sessie op het zonnedek met op de achtergrond de schitterende natuur van de Lan Ha baai. Daarna is het tijd voor het ontbijt en gaat de vaartocht verder naar een nog onontdekt deel van de Lan Ha baai. Hier kunt u aan boord genieten van de serene rust of u stapt in een kajak voor een tochtje door dit indrukwekkende stukje karstlandschap. Weer terug aan boord wacht u een brunch en een traditionele Vietnamese theeceremonie terwijl u rustig terugvaart naar de kade waar u gister bent opgestapt en waar uw cruise begon.

Bij de kade staat al een auto op u te wachten om u naar Ninh Binh te brengen waar u na aankomst nog tijd heeft om de omgeving per fiets te verkennen en te genieten van een mooie zonsondergang. (O)

 

Dag 6 – Ninh Binh

Als u van een actieve dag houdt dan is vandaag uw dag. U maakt een fantastische boottocht door het prachtige Trang An en Tam Coc gebied met bergen van leisteen, uitgestrekte rijstvelden en verborgen grotten, u wandelt langs oude natuur en een vogelreservaat in Thung Nham, in de voormalige hoofdstad Hoa Lu duikt u in de geschiedenis van Vietnam en u verkent het hart van het Ninh Binh gebied op de fiets. Hier raakt u ongetwijfeld onder de indruk van het adembenemende landschap met leistenen bergen en kleine dorpjes. Aan het eind van de dag kunt u nog een wandeling maken naar de mooie Mua grot. Wel even een flinke klim via een trap van 450 treden maar het uitzicht vanaf de top van Hang Mua piek is dat zeker waard. Liever een dag met meer ontspanning? Dan kunt u ook kiezen voor alleen de boottocht en de wandeling of de fietstocht. (O)

 

Dag 7 – Van Ninh Binh naar Mai Chau

U gaat op weg van Ninh Binh naar Mai Chau, een idyllische vallei met kleine dorpjes waarvan de lokale bevolking behoort tot diverse etnische groepen zoals de Dzao, de Muong en de Thai. U arriveert in deze vallei rond het middaguur dus is er eerst tijd voor de lunch. ’s Middags stapt u op de fiets en maakt u een tocht van 2-3 uur over vlakke weggetjes om de omgeving en de etnische dorpjes te verkennen. U bezoekt bijvoorbeeld de dorpjes Na Thia, Nhot, PomCoong en Chieng Chau. In elk dorp wordt u welkom geheten door de vriendelijke bevolking die u graag vertelt over het relaxte en traditionele dagelijks leven op het platteland van Vietnam. (O)

 

Dag 8 – van Mai Chau naar Phu Luong

Na een lekker ontbijt fietst u in 2 uur van Mai Chau naar Phu Luong. Phu Luong is sinds 2001 een natuurreservaat en de schitterende natuur is ideaal voor het maken van heerlijke wandelingen en fietstochten. Na het inchecken bij uw hotel kunt u de middag zelf invullen. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het reservaat of lees een goed boek op een mooi plekje met uitzicht op de uitbundig groene natuur. (O)

 

Dag 9 – Phu Luong

Vandaag maakt u een fietstocht en u kunt zelf aangeven hoe zwaar die mag zijn. Er is een lichte fietstocht over verharde paden langs lokale dorpjes in de vallei, een downhill fietstocht met een autotransfer terug omhoog of er is een zeer sportieve fietstocht over onverharde meer of minder steile paden. Aan u de keus maar voor welke fietstocht u ook kiest, u kunt altijd genieten van prachtige rijstterrassen en het zicht op de adembenemende groene heuvels van Phu Luong. (O)

 

Dag 10 – naar Hue

Met de auto rijdt u naar de luchthaven van Hanoi waar u aan boord gaat van de vlucht naar Hue. In Hue is voor u een transfer geregeld naar uw hotel. (O)

 

Dag 11 – Hue

Een volle dag om Hue en omgeving te verkennen. In de ochtend stapt u op uw fiets en rijdt u naar het authentieke dorpje Thanh Toan, heen en terug een afstand van ongeveer 14 kilometer. U fietst langs authentieke dorpjes, langs rijstvelden, rivieren en groentenvelden. Een mooie gelegenheid om de lokale bevolking aan het werk te zien op de velden en om kennis te maken met hun dagelijks leven. In Thanh Toan bezoekt u de lokale markt met stalletjes met vlees, kruiden en verse groenten én ontmoet de verkoopsters met hun gastvrije maar ook een beetje verbaasde glimlach want zoveel toeristen komen hier niet. Ook bezoekt u het Tool House waar duidelijk wordt hoe in Vietnam het land bewerkt wordt. Terug in Hue kunt u zich eerst wat opfrissen voordat u, de met auto, de mooiste bezienswaardigheden van Hue gaat bezoeken. Hue is ook een voormalige hoofdstad van Vietnam en behoort tot het Unesco werelderfgoed en dat is niet voor niets, de oude keizerlijke stad en de verboden “Purple city” zijn wondermooi. Later op de middag vaart u heerlijk rustig met een bootje over de Perfume rivier op weg naar de Thien Mu pagoda en de tombe van Tu Duc. U overnacht weer in Hue. (O)

 

Dag 12 – Hue en Hoian

De dag begint op een ontspannen wijze. U stapt op uw fiets en rijdt naar het Zen House waar u uitleg krijgt over verschillende vormen van meditatie waarna u deze zelf in de praktijk kan ervaren. Daarna is het tijd voor het ontbijt en het verkennen van de omgeving van het Zen House. Het dorp Phuoc Tich ligt ongeveer 30 kilometer verwijderd van Hue en is vooral bekend door de pottenbakkerij. Na aankomst staat een fiets voor u klaar waarmee u een rondtocht door het dorp gaat maken. De eerste stop is de Cay Thi tempel van ongeveer 700 jaar oud. De Vietnamese en Cham architectuur is duidelijk herkenbaar. Natuurlijk bezoekt u ook een pottenbakkerij. Het dorp zelf bestaat uit 117 Ruong huizen die, hoewel tussen 100 en 200 jaar oud, nog heel goed bewaard zijn gebleven. Samen met de mooie tuinen vormen zij het unieke beeld van Phuoc Tich. Na het bezichtigen van Phuoc Tich reist u verder naar een ander stad die vermeld staat op de werelderfgoedlijst, Hoi An. (O)

 

Dag 13 – Hoi An

In de 16e en 17e eeuw was Hoian een belangrijke haven en daarom zijn er nog duidelijk buitenlandse invloeden zichtbaar. Het hart van Hoian is het “Old Quarter”, het sfeervolle oude deel van Hoian, met kleine straatjes en Chinese winkeltjes. U maakt een fietstocht langs het Fujian gemeentehuis, een mooie overdekte 400 jaar oude Japanse brug, karakteristieke oude huizen en een werkplaats voor handnijverheid. Daarna kunt u een boottochtje maken over de Thu Bon rivier langs een pottenbakkers dorpje. Overnachting weer in Hoi An. (O)

 

Dag 14 – Hoi An

Een dag waarop u zelf Hoi An en omgeving kunt gaan verkennen. Er is nog heel veel te zien in deze mooie plaats. (O)

 

Dag 15 – naar Ho Chi Minh City

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Danang gebracht waar u aan boord gaat van de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst ontmoet u uw gids en deze laat u graag zijn stad en omgeving zien. U bezoekt eerst het Cao Dai Holy Land in Tay Ninh en vervolgens ervaart u zelf hoe smal de ondergrondse tunnels van Cu Chi zijn. Dit immense netwerk van tunnels werden tijdens de Vietnam oorlog gebruikt door de Viet Cong. Aan het eind van de middag rijdt u terug naar uw hotel in Ho Chi Minh City. (O)

 

Dag 16 – Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh stad is de grootste stad van Vietnam, een echte metropool die via de weg, de lucht of via het spoor gelinkt is met vele bestemmingen in Azië en daarbuiten. Er leven vele culturen naast elkaar in deze levendige stad met internationale restaurants, vele bars en winkels, markten, musea en diverse religieuze en historische bezienswaardigheden. U maakt een rondtocht langs de mooiste van deze bezienswaardigheden zoals het voormalig presidentieel paleis, de Ben Thanh markt, het postkantoor, de Notre Dame kathedraal, het oorlogsmuseum, de Thien Hau Pagoda en China Town. U overnacht weer in Ho Chi Minh City. (O)

 

Dag 17 – Naar Ben Tre en Can Tho

Al vroeg in de ochtend stapt u in de auto en rijdt u in 1½ uur van de drukke Ho Chi Minh stad naar Ben Tre, een zuidelijke provincie van Vietnam in de Delta van de Mekong rivier. Aangekomen bij het dorpje HuuDinh verlaat u de auto en stapt u over op een Xeloi, een motor met daarachter een wagentje met zitplaats, en rijdt u langs de rijstvelden en boomgaarden met fruitbomen door de vruchtbare omgeving. U komt aan bij het water waar uw boot al op u ligt te wachten. U gaat aan boord van de leuke Mango Cruise boot en begint de cruise goed met een kokos drankje. Gedurende de vaartocht komt u langs allerlei interessante mensen en hun werk. U bezoekt bijvoorbeeld een plaats waar ze kokosnoten verwerken en een plek waar men nog gebruik maakt van een eeuwenoude methode om bakstenen te maken. Onderweg maakt u ook een fietstochtje van ongeveer 4 kilometer rond het dorp Phong Nam langs een fabriekje waar ze rijstnoedels maken, een populair ontbijt in deze omgeving. U maakt ook kennis met mevrouw Huong. Zij en haar familie leven van de visserij en landbouw. Ze laat u haar fruit en honing thee proeven voordat u plaatsneemt in een roeiboot (u hoeft zelf niet te roeien) voor een tochtje door de nauwe kanalen. Aan het eind van deze vaartocht komt u weer aan bij de Mango Cruise boot voor de lunch. Na de lunch gaat uw ontdekkingstocht verder en maakt u kennis met een oud Vietcong soldaat die nog in Phom Penh in Cambodja tegen de Rode Khmer gevochten heeft. Nu maakt hij samen met zijn vrouw rijstpapier, een specialiteit in het dorp My Long. Leuk om te zien hoe ze dit precies doen. De buurman, mr Hung is de bekende “sticky rice” maker van het dorp, moet u zeker even proeven. De Mango Cruise boot zal u vervolgens weer terugbrengen naar de stad Ben Tre en met de auto reist u door naar Can Tho. (O)

 

Dag 18 – Can Tho, naar Ho Chi Minh City

Na een goed ontbijt is het tijd om te ervaren hoe men handel drijft op het water, u bezoekt een kleurrijke drijvende markt in de Mekong Delta. Honderden kleine bootjes varen door elkaar op zoek naar kopers voor hun waren. Misschien zit er ook wel iets voor u bij. Na een bezoek aan een boomgaard en een rijstfabriek is het weer tijd om de fiets te pakken. U fietst naar Sadec, een slaperig stadje en vroeger de hoofdstad van de provincie Dong Thap. Het is een leuk stadje met koloniale huizen, boomgaarden en bloemenmarkten en -kwekerijen. Hier komen veel bloemen vandaan die gebruikt worden voor het Tet festival. U rijdt met de auto terug naar uw hotel in Ho Chi Minh City. (O)

 

Dag 19 – Vertrek

Vrije tijd in Ho Chi Minh City en transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis. (O)

 

Reisinformatie Vietnam

Paspoort / visa

 • Uw paspoort moet vanaf de laatste dag van de reis nog minstens een half jaar geldig zijn en nog twee lege bladzijden naast elkaar hebben.
 • Voor Vietnam heeft u een visum nodig. Het visum voor Vietnam ontvangt u bij aankomst in dit land. Wij vragen dit visum al voor uw vertrek uit Nederland voor u aan. Hier hebben we een duidelijke kleuren scan of kleuren kopie van uw paspoort voor nodig. Voor- en achternaam (zoals in paspoort vermeld). Duidelijk zichtbaar moeten zijn:
  • Paspoortnummer
  • Geboortedatum
  • Uitgavedatum
  • Vervaldatum
 • Neem een extra kopie van uw paspoort mee op reis of scan deze en stuur de scan naar uw eigen e-mail adres zodat u deze indien nodig op reis kunt uitprinten. Neem ook 2-4 pasfoto’s mee, deze heeft u nodig voor het visum.
 • Wij zullen een privé-visumassistentie bieden op de dag van aankomst (die diensten zijn inbegrepen in de tourkosten). De reiziger krijgt binnen 15 minuten een visumzegel en gaat vervolgens naar bagage. Ze hoeven zo niet op hun beurt af te wachten om een visum te krijgen
 • Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen contact op te nemen met de ambassade voor de te volgen richtlijnen.
 • Website Vietnamese ambassade in den Haag: https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx
 • Voor Belgische toeristen die korter verblijven dan 15 dagen is geen visum nodig.

Vaccinaties

 • Vaccinaties zijn niet verplicht. Aanbevolen worden: DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A en evt. malaria profylaxe, afhankelijk van het te bezoeken gebied. Informatie over de meest actuele aanbevelingen zie: lcr.nlwww.ggd.nl/ggdinfo/ , www.tropenzorg.nl
  Tel. Info: GGD of AMC: 0900-9584 (€ 0,45 / min).
  Neem uw reisroute mee naar uw afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden.
 • Neem het vaccinatieboekje mee naar de GGD en op reis.
 • Er komt malaria voor in Vietnam. Het is belangrijk om tussen zonsondergang en zonsopgang muggensteken te voorkomen. Smeer u daarom in met muggenmelk met 30-50% DEET. ’s Avonds is het aan te bevelen om bedekkende kleding te dragen (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen). Laat u adviseren door een deskundige reizigersgeneeskundig arts of reizigersverpleegkundige.

Gezondheid

 • Kraanwater is in het algemeen niet geschikt voor consumptie. Het is beter om gekookt of gebotteld water te drinken of om het water te zuiveren met een filter of jodium druppels. Ook rauwe groenten, schelpdieren, ijs, ongekookte melk en niet door uzelf geschild fruit kunt u beter niet consumeren. Met vlees en vis moet zeer terughoudend worden omgegaan: alleen vers en goed doorbakken is het geschikt om gegeten te worden. Zo niet dan is het veiliger om ook deze producten links te laten liggen.
 • Voorkom een infectie overgebracht door kleine wormpjes (Bilharzia) door niet in stilstaand water te zwemmen.
 • Neem wondjes serieus: houd ze in de gaten en doe er iets desinfecterends op en eventueel voor overdag een pleister. Krab muggenbulten niet open.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, ook in het regenseizoen.

EHBO/Reisapotheek

 • Neem zelf een kleine reisapotheek mee. U zou kunnen denken aan de hieronder genoemde middelen: Pleisters, steriele gaasjes, verband/zwachtels, watten, sporttape, steristrips of hansastrips, betadinejodiumgaas, betadinejodium (flesje/tube), schaartje, pincet, tekentang, veiligheidsspeld, handen desinfectiemiddel / ontsmettingsdoekjes, blarenpleister (Compeed of Second Skin). Wat betreft medicijnen zou u mee kunnen nemen: paracetamol, ibuprofen, middel tegen diarree (bijv. loperamide), laxeermiddel (bijv. dulcolax), ORS (oral rehydration salts), neusdruppels, anti hoest middel, antibiotica (op recept in overleg met arts), evt. malaria tabletten (indien geadviseerd), antimuggen middel met DEET, lippen- en zonnebrand crème (met hoge beschermingsfactor, minimaal 15), eigen geneesmiddelen (KNMP reisdocument, verkrijgbaar bij uw apotheek, invullen en meenemen).
 • Begin goed uitgerust en met een flexibele instelling aan de reis.
 • Als u medicijnen gebruikt, neem dan een bijsluiter mee en een medicijnenpaspoort (te verkrijgen bij de apotheek). Neem een extra voorraadje mee want niet alle medicijnen zijn overal te krijgen mocht u medicijnen kwijt raken. Neem een brief in het Engels van uw arts mee over dit medicijngebruik.
 • Lijdt u aan een chronische ziekte, vraag dan aan uw huisarts een verklaring van uw aandoening en de therapie in het Engels.
 • Heeft u een bril of draagt u lenzen, neem dan de opticienbeschrijving mee of een extra bril of extra paar lenzen.
 • Ga bij aanhoudende medische klachten op reis altijd naar een arts.
 • Een goed boekje is “Hoe blijf ik gezond ik de tropen?” Schrijver: Piet A. Kager, KIT Publishers.

Financiën

 • Een creditcard (Visa, Mastercard, JBC en American Express) wordt in Vietnam geaccepteerd. Het kan zijn dat men bij creditcards een extra 3 % berekent. Het pinnen van geld is mogelijk in alle steden. U hoeft in dat geval niet veel contant geld of cheques van huis mee te nemen. Bij de banken kunnen zowel euro’s als dollars gewisseld worden. Tijdens festivals zijn de banken gesloten maar zijn de ATM’s 24/7 open.
 • In Vietnam wordt de eigen valuta, de Dong, gebruikt en vaak accepteert men Amerikaanse Dollars en ook Euro’s.
 • Zakgeld.Veel zakgeld heeft u in Vietnam niet nodig, veel is inclusief in de reissom. Aanschaf van souvenirs, snacks en drankjes etc. moeten nog wel gerekend worden evenals een deel van de maaltijden.
 • Koers.Voor de actuele wisselkoers zie: wisselkoers.nl
 • Geld, paspoorten en waardepapieren kunt u het beste in de kluis van uw hotel achterlaten. Laat nooit waardepapieren op de hotel kamer achter.
 • Fooien is niet een van de nationale gewoonten. De Vietnamezen verwachten echter over het algemeen dat toeristen een fooi achterlaten. Taxichauffeurs vertrouwen er niet bijzonder op, maar ze hopen dat je je geld niet terug vraagt als het een paar duizend Dong (minder dan een Euro) is. Medewerkers in restaurants en hotels verwachten echter dat je iets achterlaat, vooral de piccolo’s voor het meenemen van je bagage. 1 tot 1,5 US Dollar zal het doen. Fooien zijn het belangrijkste inkomen voor de gidsen, sommigen zullen niet aarzelen om u hieraan te herinneren.

Uitrusting

 • Checklist: paspoort (+kopieën), verzekeringspapieren, geld, tas voor de grotere bagage, kleine tas/rugzak voor uw dagelijkse uitstapjes en voor in de auto, evt. lakenzak, zaklamp of hoofdlamp (met reserve lampje en batterijen), zonnebril, hoofddeksel, handdoek, goed ingelopen wandelschoenen met goed profiel, steun aan de enkels + reserveveters, sandalen, warme trui, fleece, jack of sweater en een warmere lange broek, wind- en waterdichte jas, ook dunnere kleding om alleen of onder de warme kleding te kunnen dragen (laagjes kleding), evt. opvouwbare tas om bagage te kunnen scheiden (met slotje en naamlabel), toiletartikelen, toilet papier, vochtige doekjes, waterfles, tasje voor uw geld en uw papieren (draag deze om uw nek, niet buiten uw kleding om uw middel), naaisetje, lees- en schrijfmateriaal (reisdagboek), camera, verrekijker.
 • Als u een trekking/wandeling maakt zijn de volgende items van belang: warme trui/fleece, wind- en waterdicht jack, goede wandelschoenen (met reserveveters), water bestendige slippers (met bandjes), T-shirts, lange broek, muts, zonnepet, evt. lakenzak, evt. (zelfopblaasbaar) slaapmatje (kamperen), dag rugzakje (waterdicht), evt. wandelstok, goede zonnebril, verrekijker, zakmes, zaklantaarn, reiswekker, slotje, waterfles, toiletpapier, reservebatterijen, naaisetje, (sneldrogende) handdoek, andere persoonlijke benodigdheden.
 • Als u een klooster of tempel bezoekt, ook tijdens een festival, moet u zeker kleding dragen die de armen en benen bedekt. Dames mogen dan een rok tot over de knie dragen.
 • Pasfoto’s, reisdocumenten en kopieën van deze documenten (i.v.m. evt. verlies, dus gescheiden bewaren van de originele documenten) of een scan hiervan in uw mailbox.
 • Gaat u op trek, neem dan geen koffer mee. Een rugzak of grote draagtas is beter te hanteren. Zorg voor goede labels met daarop de plaats en het land van bestemming.
 • Omdat de inhoud van een koffer of rugzak voor iedereen anders is kunt u een persoonlijke paklijst samenstellen. Bijvoorbeeld via: meenemen.nlwww.ikneemmee.nl of www.samoon.nl

Fotograferen

 • Vietnam is een zeer fotogeniek landen. Zowel de natuur als de bevolking zijn zeer kleurrijk. Respecteer de mensen die u wilt fotograferen en vraag eerst om toestemming.
 • Informeer bij bezoek aan de lokale bevolking eerst of er geen speciale ‘taboes’ bestaan omtrent het fotograferen.
 • Het meest geschikt voor analoge camera’s is in het algemeen een 200 ASA film.
 • Neem meerdere kleine of grote SD cards mee voor uw digitale camera. Het is niet altijd mogelijk om de foto’s van een volle SD card op het internet te plaatsen. Denk ook om reserve batterijen want onderweg opladen is niet overal mogelijk.

Post en Telecommunicatie / Elektriciteit

 • Ansichtkaarten kunt u het beste op het postkantoor (in elke stad aanwezig) afgeven en zo mogelijk direct laten afstempelen.
 • Contact met de mensen thuis gaat snel, gemakkelijk en voordelig per e-mail. In Vietnam zijn op vele plaatsen internet cafés aanwezig. Bellen kan bij telecom kantoortjes. Ook mobiel bellen is mogelijk in de steden. Ook kunt u op de airports SIM cards kopen.
 • U kunt een kopie van uw vluchtgegevens aan thuisblijvers geven. Zij kunnen op NOS-teletekst pagina’s 757 of 758 of via schiphol.nl controleren of de aankomsttijd nog klopt.
 • De netspanning in Vietnam is 220 volt. Vaak is wel een universele stekker nodig. Op het platte land valt zo nu en dan de stroom uit als gevolg van onvoldoende capaciteit van de centrales. Vergeet dus niet een zaklamp mee te nemen.
 • Voor informatie over stekkers en voltage kijk op countrycode.org.

Consulaat / Ambassade

 • Nederlandse ambassade in Hanoi: Ambassade BIDV Tower, 7e verdieping, 194 Tran Quang Khai Street, Hoan Kiem District, Hanoi. Tel: +842438315650 / +842438315651 (24/7). E-mail: han@minbuza.nl
 • Nederlands consulaat-generaal in Ho Chi Minh Stad: Saigon Tower, Suite 901, 29 Le Duan Blvd., District 1, Ho Chi Minh Stad. Tel: +842838235932. E-mail: hcm@minbuza.nl

Reisadvies

 • Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie verwijzen wij u naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen .
 • Houd geld en reisdocumenten op uw lichaam (in een tasje rond uw nek of rond uw middel onder uw kleding).

Veiligheid

 • Neem een paar kopieën van uw paspoort, visum, verzekeringspapieren etc. mee, gescheiden van de originelen
 • Bewaar niet al uw geld op één plaats.
 • In het geval u uw paspoort verliest, meld dit dan bij de lokale politie en vraag een aangifte rapport. Neem daarna contact op met de ambassade of het consulaat.
 • Wij stellen op onze reizen een passende reisverzekering verplicht aangezien onverwachte uitgaven in geval van ziekte of het aanschaffen van een nieuw ticket hoog kunnen oplopen. U kunt via Atma Asia Travel in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering afsluiten. U kunt dan in geval van nood gebruik maken van de alarmcentrale.
 • Download op uw smartphone gratis de app “sos op reis” met alarmnummers, ambassades, consulaten en de mogelijkheid om direct contact te leggen met de alarmcentrale. sosinternational.nl

 

Fietsreis van noord naar zuid Vietnam

 

Periode:

 • 15 januari 2019 tot en met 30 april 2019
 • 1 oktober 2019 tot en met 22 december 2019

Prijs vanaf 2390,- euro per persoon bij deelname van 2 personen

 

Periode:

 • 1 mei 2019 tot en met 30 september 2019

Prijs vanaf 2343,- euro per persoon bij deelname van 2 personen

 

Bij de prijs inbegrepen:

 • Alle (2) binnenlandse vluchten in economy class incl. luchthaven belasting
 • Overnachtingen in hotel, lodge of op een boot in een 2 pk
 • Maaltijden zoals aangegeven in het reisprogramma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Boottochten/cruise zoals beschreven in het reisprogramma
 • Alle vervoer over land in een air-conditioned privé auto met chauffeur
 • Alle in het reisprogramma genoemde excursies
 • Alle entreegelden voor de geplande excursies
 • Privé boot in Ben Tre, inclusief lunch
 • Gebruik van een fiets tijdens de geplande fietstochten
 • Engelssprekende lokale Vietnamese gidsen
 • Hulp bij het verkrijgen van een visum voor Vietnam op de luchthaven
 • Mineraalwater tijdens het vervoer

Bijkomende kosten:

 • Visum voor Vietnam (op de luchthaven: 25 US dollar per persoon, single entry)
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooi voor het lokale personeel
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Boekingskosten: 25,- euro per factuur
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: 2,50,- euro per factuur