Vietnam

Met Atma Asia Travel naar Vietnam,
voor een onvergetelijke reis geheel op maat.

Vietnam behoort tot de veertien volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon. Vietnam bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

Festivalreis Vietnam

Festivalreis Vietnam - Vietnam - Atma Asia Travel

Eigenschappen

Duur: 17 dagen
Niveau:

Over deze activiteit

Festival reis Vietnam

Het meemaken van de kleurrijke festivals van de lokale bevolking zal u zich ongetwijfeld heel lang blijven herinneren. De festivals zijn voor de lokale bevolking maar ook voor de andere bezoekers een cultureel hoogtepunt waar men vaak het hele jaar naar uitkijkt. De mooiste traditionele kleding, de muziek en dans en de vrolijke mensen maken een diepe indruk en staan garant voor bijzondere foto’s.

Tijdens deze reis beleeft u in het noorden van Vietnam zelfs 4 festivals, elk met een eigen uitstraling die kenmerkend is voor het gebied waar ze plaatsvinden.

Niet alleen tijdens de festivals ontmoet u de lokale bevolking, ook tijdens uw bezoek aan de dorpen van de etnische minderheden en aan diverse kleine werkplaatsen leert u het dagelijks leven en werken van de vriendelijke inwoners van Vietnam kennen.

Waar u ook bent, overal ziet u om u heen de uitbundige groene natuur van Vietnam. Tevens bezoekt u de culturele hoogtepunten van de hoofdstad Hanoi, de levendige stad Ho Chi Minh en de oude stad Hoi An en maakt u een korte cruise in de Halong baai.

 

Deze individuele reis vindt plaats van 7 februari tot en met 23 februari 2019.

De data van de festivals zijn afhankelijk van de maankalender en daardoor elk jaar anders.

 

Dag 1 – Vrijdag 7 februari 2019 – Vlucht

Vlucht van Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2 – Zaterdag 8 februari 2019 – Aankomst in Hanoi

Aankomst in Hanoi. U wordt welkom geheten door uw gids en chauffeur bij de luchthaven van Hanoi. Zij brengen u naar uw hotel in het centrum van de stad waar u kunt inchecken. Daarna kunt u even bijkomen van de vlucht en de omgeving van uw hotel gaan verkennen.

Dag 3 – Zondag 9 februari 2019 – Hanoi

Vandaag gaat u een stadstocht door Hanoi maken. U bezoekt het Ho Chi Minh complex met het Ho Chi Minh mausoleum, de één pilaar pagode, het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh, gebouwd op palen. ’s Middags gaat u naar de tempel van de literatuur, Vietnams eerste universiteit die al bestaat sinds de 11e eeuw. Daarna maakt u het Dong Da Festival mee tijdens een wandeling door het oude gedeelte van Hanoi dat bekend is door het netwerk van kleine straatjes en de gilden van ambachtslieden. Ook gaat u langs de Dong Xuan markt, het meer en de Ngoc Son tempel. ’s Avonds wacht u nog een unieke belevenis, u bezoekt een waterpoppenshow, een oude Vietnamese traditie. U overnacht in Hanoi. (O)

Dag 4 – Maandag 10 februari 2019 – Halong Baai

Na een goed ontbijt gaat u op weg naar Halong Baai. Bij de Tuan Chau haven ligt uw cruise boot al op u te wachten en kunt u aan boord gaan en genieten van een welkomstdrankje. Dan is het ook al weer tijd voor de heerlijke Vietnamese lunch terwijl de boot haar tocht begint naar de mooiste en minder toeristische delen van Halong baai. U passeert eilandjes met klinkende namen zoals “Incense Burner, Dog Stone Islet, Fighting Cock en Finger Islet”. Halverwege de middag komt u aan bij de “verrassingsgrot”, één van de grootste en meest spectaculaire grotten van Halong Baai. U bereikt de ingang van de grot via een trap met honderd treden. Aan het begin van de avond wordt het anker uitgegooid op de plek waar de nacht wordt doorgebracht. U kunt vervolgens deelnemen aan een les in decoratief fruit en groenten snijden die gegeven wordt door de chef aan boord. Zo leert u hoe u een gerecht mooi kunt aankleden en opdienen. Na het diner heeft u tijd voor uzelf voordat u uw privé hut gaat opzoeken voor uw nacht aan boord. (OLD)

Dag 5 – Dinsdag 11 februari 2019 – Halong Bay en Ninh Binh

Vroeg op en als u wilt kunt u meedoen met een Tai Chi les op het zonnedek. Na een licht ontbijt gaat u bij het eiland Titov aan land waar u in een uur tijd naar de top van het eiland kan wandelen voor een geweldig 360 graden panorama van de baai. Wilt u iets minder ver lopen, er is halverwege ook een mooi uitkijkpunt. Na een dergelijke klim is het heerlijk ontspannen op het strand of om een duik in het frisse water te nemen. Terug aan boord staat de uitgebreide brunch al klaar en kunt u aan dek de schitterende omgeving nog even goed in u opnemen voordat u aan het eind van de ochtend van boord gaat. Met privé vervoer gaat u vervolgens naar Ninh Binh waar u de Tran tempels bezoekt. Bij deze tempels worden de koningen van de Tran dynastie aanbeden. Aan het eind van de middag bent u getuige van een tweede festival, het Vieng Market festival. Dit festival vindt één maal per jaar plaats in het Nam Truc en het Vu Ban district. Volgens de legende is de Vieng markt verbonden met Nguyen Minh Khong, de persoon die de kunst van het koperbewerken naar dit gebied heeft gebracht. Als men op de dag van het festival op de Vieng markt iets van koper aanschaft zou dit geluk brengen. (O)

Dag 6 – Woensdag 12 februari 2019 – Ninh Binh.

Vandaag brengt u een bezoek aan Hoa Lu. Dit werd de hoofdstad van Vietnam toen Dinh Bo zichzelf in 968 tot koning kroonde en bleef dit gedurende 41 jaar tijdens de Dinh en de daaropvolgende Le dynastie. In het jaar 1010 werd de hoofdstad verplaatst naar het huidige Hanoi. In Hoa Lu ziet u twee tempels die gebouwd zijn op de plek waar eerst het koninklijk paleis stond. De tempels zijn opgedragen aan de beide koningen Dinh Tien Hoang en Le Dai Hanh en geven u een kijkje in de oude dynastieën van het historische Vietnam. Na kennis gemaakt te hebben met het oude Vietnam gaat u de natuur in, u maakt een boottocht door het fantastische Trang An gebied. Hier vindt u mooie valleien, vele grotten, 600 plantensoorten en 200 verschillende dieren. Langzaam vaart uw roeiboot over het heldere water en onderhand kunt u genieten van de frisse lucht, het geluid van de vogels en het zicht op dichtbegroeide bergen. U overnacht in Ninh Binh. (O)

Dag 7 – Donderdag 13 februari 2019 – Mai Chau

U reist van Ninh Binh naar Mai Chau, een idyllische vallei en het thuis van etnische minderheden zoals de Dzao, de Muong en de Thai. U komt rond het middaguur aan in Mai Chau en checkt hier in bij uw Ecolodge. ’s Middags stapt u op de fiets en maakt u een tocht van 2-3 uur over vlakke paden langs kleine etnische dorpjes waaronder Na Thia, Pom Coong, Lac en Chieng Chau. U kunt kennis maken met de vriendelijke lokale bevolking en kun traditionele cultuur leren kennen. Overnachting in Mai Chau. (OL)

Dag 8 – Vrijdag 14 februari 2019 – Mai Chau

U begint de dag met een bezoek aan de lokale Bai Sang markt en een aantal viskwekerijen in het Hoa Binh reservoir. Rond het middaguur arriveert u in het dorp Suoi Lon en is het tijd voor de lunch. Daarna rijdt u verder richting Phu Cuong. Onderweg stopt u op de mooiste plekjes om de schitterende natuur goed in u op te kunnen nemen. Net als in Halong baai ziet u ook hier bijzondere bergen. U maakt een wandeling langs de kleine dorpjes Tan Mai, Ba Khan en Phu Cuong waar het dagelijks leven van de Muong etnische groep rustig zijn gang gaat. Op weg terug naar de Mai Chau Ecolodge voor de overnachting passeert u de Thung Khe pas. Weer zo’n mooie plek die het waard is om even voor uit de auto te stappen. (O)

Dag 9 – Zaterdag 15 februari 2019 – naar Hanoi

De ochtend is ter vrije besteding, daarna heeft u een transfer terug naar Hanoi. (O)

Dag 10 – Zondag 16 februari 2019 – Perfume festival

Vandaag is de dag van het Perfume festival. Dit festival trekt elk jaar vele pelgrims vanuit heel Vietnam naar de iconische Perfume Pagoda van Hanoi. De bezoekers bidden hier voor een goed en welvarend jaar en tonen hun respect voor Boeddha. De datum van dit populaire festival valt meestal tussen mid februari en maart. (OL)

Dag 11 – Maandag 17 februari 2019 – Lim festival, vlucht naar Danang.

U maakt vandaag uw 4e festival van deze reis mee. Het Lim festival. Dit festival vindt plaats in 3 dorpen in de provincie Bac Ninh. Het festival is bekend om het “Quan Ho” zingen wat sinds 2009 Unesco’s cultureel erfgoed is geworden. Na het bezoek aan dit festival gaat u naar de luchthaven voor de vlucht naar Danang. Van hier heeft u een transfer naar uw hotel in Hoi An. (O)

Dag 12 – Dinsdag 18 februari 2019 – Hoi An.

In de 16e en 17e eeuw was Hoi An een belangrijke haven en daarom zijn er nog duidelijk buitenlandse invloeden zichtbaar. Het hart van Hoian is het “Old Quarter”, het sfeervolle oude deel van Hoi An, met kleine straatjes en Chinese winkeltjes. U maakt een wandeling langs het Fujian gemeentehuis, een mooie overdekte 400 jaar oude Japanse brug, karakteristieke oude huizen en een lokale martk. Overnachting weer in Hoi An. (O)

Dag 13 – Woensdag 19 februari 2019 – Hoi An

Een dag waarop u zelf Hoi An en omgeving kunt gaan verkennen. Er is nog heel veel te zien in deze mooie plaats. Of zoek een plekje op het strand. U overnacht ook vandaag in Hoi An. (O)

Dag 14 – Donderdag 20 februari 2019 – Ho Chi Minh stad

Transfer naar het vliegveld van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh-stad. Na aankomst op de luchthaven ontmoet u uw gids en deze zal u meenemen naar een stukje geschiedenis bij de Cu Chi Underground Tunnels. Dit is een immens netwerk van met elkaar verbonden tunnels die door de Vietcong tijdens de Vietnamoorlog als militaire basis werden gebruikt. Na deze indrukwekkende plek bezocht te hebben gaat u op verkenning in Ho Chi Minh stad. U maakt een tocht langs het voormalig presidentieel paleis, de Ben Thanh markt, het postkantoor, de Notre Dame, de Thien Hau pagode en het oorlogsmuseum voordat u incheckt bij uw hotel. (O)

Dag 15 – Vrijdag 21 februari 2019 – Cantho

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt vervolgens naar Ben Tre. U bezoekt een winkeltje waar men cake maakt van rijstpapier en een steenfabriekje waar ze de bakstenen nog met de hand maken volgens oude traditie. Met een boot gaat u vervolgens langs een fabriekje waar de lokale bevolking kokosnoten verwerkt en kunt u heerlijke kokosnoot snoepjes proeven. Tijdens de vaartocht ziet u langs de oever van de Ba Lai rivier hoe men bezig is met visserij, de avondmaaltijd van vandaag. Bij de lunch kunt u genieten van heerlijke lokale gerechten van de Mekong regio. ’s Middags rijdt u in een gemotoriseerd wagentje tussen de uitgestrekte kokosnoot plantages door, leuk te zien wat er allemaal komt kijken bij het beheer van een dergelijke plantage. Op weg terug maakt u nog een stop bij een lokale familie die sap van suikerriet maakt wat natuurlijk ook even geproefd moet worden. (OL)

Dag 16 – Zaterdag 22 februari 2019 – Naar Ho Chi Minh stad

In het zuiden van Vietnam, in de Mekong delta, zijn talloze waterwegen waar altijd een grote bedrijvigheid heerst. De lokale bevolking woont een werkt hier op en langs het water. Om dit zelf van dichtbij te kunnen ervaren bezoekt u de fruittuinen en de drijvende markt van Cai Rang, waar voedsel en waren van hand naar hand gaan. Ook gaat u langs een popcorn fabriekje. Daarna is het tijd om terug te keren naar Ho Chi Minh stad waar u nog de Vinh Trang Pagoda bezoekt voordat u weer incheckt bij uw hotel (O).

Dag 17 – Zondag 23 februari 2019 – Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

 

 

Reisinformatie Vietnam

Paspoort / visa

 • Uw paspoort moet vanaf de laatste dag van de reis nog minstens een half jaar geldig zijn en nog twee lege bladzijden naast elkaar hebben.
 • Voor Vietnam heeft u een visum nodig. Het visum voor Vietnam ontvangt u bij aankomst in dit land. Wij vragen dit visum al voor uw vertrek uit Nederland voor u aan. Hier hebben we een duidelijke kleuren scan of kleuren kopie van uw paspoort voor nodig. Voor- en achternaam (zoals in paspoort vermeld). Duidelijk zichtbaar moeten zijn:
  • Paspoortnummer
  • Geboortedatum
  • Uitgavedatum
  • Vervaldatum
 • Neem een extra kopie van uw paspoort mee op reis of scan deze en stuur de scan naar uw eigen e-mail adres zodat u deze indien nodig op reis kunt uitprinten. Neem ook 2-4 pasfoto’s mee, deze heeft u nodig voor het visum.
 • Wij zullen een privé-visumassistentie bieden op de dag van aankomst (die diensten zijn inbegrepen in de tourkosten). De reiziger krijgt binnen 15 minuten een visumzegel en gaat vervolgens naar bagage. Ze hoeven zo niet op hun beurt af te wachten om een visum te krijgen
 • Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen contact op te nemen met de ambassade voor de te volgen richtlijnen.
 • Website Vietnamese ambassade in den Haag: https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx
 • Voor Belgische toeristen die korter verblijven dan 15 dagen is geen visum nodig.

Vaccinaties

 • Vaccinaties zijn niet verplicht. Aanbevolen worden: DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A en evt. malaria profylaxe, afhankelijk van het te bezoeken gebied. Informatie over de meest actuele aanbevelingen zie: lcr.nlwww.ggd.nl/ggdinfo/ , www.tropenzorg.nl
  Tel. Info: GGD of AMC: 0900-9584 (€ 0,45 / min).
  Neem uw reisroute mee naar uw afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden.
 • Neem het vaccinatieboekje mee naar de GGD en op reis.
 • Er komt malaria voor in Vietnam. Het is belangrijk om tussen zonsondergang en zonsopgang muggensteken te voorkomen. Smeer u daarom in met muggenmelk met 30-50% DEET. ’s Avonds is het aan te bevelen om bedekkende kleding te dragen (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen). Laat u adviseren door een deskundige reizigersgeneeskundig arts of reizigersverpleegkundige.

Gezondheid

 • Kraanwater is in het algemeen niet geschikt voor consumptie. Het is beter om gekookt of gebotteld water te drinken of om het water te zuiveren met een filter of jodium druppels. Ook rauwe groenten, schelpdieren, ijs, ongekookte melk en niet door uzelf geschild fruit kunt u beter niet consumeren. Met vlees en vis moet zeer terughoudend worden omgegaan: alleen vers en goed doorbakken is het geschikt om gegeten te worden. Zo niet dan is het veiliger om ook deze producten links te laten liggen.
 • Voorkom een infectie overgebracht door kleine wormpjes (Bilharzia) door niet in stilstaand water te zwemmen.
 • Neem wondjes serieus: houd ze in de gaten en doe er iets desinfecterends op en eventueel voor overdag een pleister. Krab muggenbulten niet open.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, ook in het regenseizoen.

EHBO/Reisapotheek

 • Neem zelf een kleine reisapotheek mee. U zou kunnen denken aan de hieronder genoemde middelen: Pleisters, steriele gaasjes, verband/zwachtels, watten, sporttape, steristrips of hansastrips, betadinejodiumgaas, betadinejodium (flesje/tube), schaartje, pincet, tekentang, veiligheidsspeld, handen desinfectiemiddel / ontsmettingsdoekjes, blarenpleister (Compeed of Second Skin). Wat betreft medicijnen zou u mee kunnen nemen: paracetamol, ibuprofen, middel tegen diarree (bijv. loperamide), laxeermiddel (bijv. dulcolax), ORS (oral rehydration salts), neusdruppels, anti hoest middel, antibiotica (op recept in overleg met arts), evt. malaria tabletten (indien geadviseerd), antimuggen middel met DEET, lippen- en zonnebrand crème (met hoge beschermingsfactor, minimaal 15), eigen geneesmiddelen (KNMP reisdocument, verkrijgbaar bij uw apotheek, invullen en meenemen).
 • Begin goed uitgerust en met een flexibele instelling aan de reis.
 • Als u medicijnen gebruikt, neem dan een bijsluiter mee en een medicijnenpaspoort (te verkrijgen bij de apotheek). Neem een extra voorraadje mee want niet alle medicijnen zijn overal te krijgen mocht u medicijnen kwijt raken. Neem een brief in het Engels van uw arts mee over dit medicijngebruik.
 • Lijdt u aan een chronische ziekte, vraag dan aan uw huisarts een verklaring van uw aandoening en de therapie in het Engels.
 • Heeft u een bril of draagt u lenzen, neem dan de opticienbeschrijving mee of een extra bril of extra paar lenzen.
 • Ga bij aanhoudende medische klachten op reis altijd naar een arts.
 • Een goed boekje is “Hoe blijf ik gezond ik de tropen?” Schrijver: Piet A. Kager, KIT Publishers.

Financiën

 • Een creditcard (Visa, Mastercard, JBC en American Express) wordt in Vietnam geaccepteerd. Het kan zijn dat men bij creditcards een extra 3 % berekent. Het pinnen van geld is mogelijk in alle steden. U hoeft in dat geval niet veel contant geld of cheques van huis mee te nemen. Bij de banken kunnen zowel euro’s als dollars gewisseld worden. Tijdens festivals zijn de banken gesloten maar zijn de ATM’s 24/7 open.
 • In Vietnam wordt de eigen valuta, de Dong, gebruikt en vaak accepteert men Amerikaanse Dollars en ook Euro’s.
 • Zakgeld.Veel zakgeld heeft u in Vietnam niet nodig, veel is inclusief in de reissom. Aanschaf van souvenirs, snacks en drankjes etc. moeten nog wel gerekend worden evenals een deel van de maaltijden.
 • Koers.Voor de actuele wisselkoers zie: wisselkoers.nl
 • Geld, paspoorten en waardepapieren kunt u het beste in de kluis van uw hotel achterlaten. Laat nooit waardepapieren op de hotel kamer achter.
 • Fooien is niet een van de nationale gewoonten. De Vietnamezen verwachten echter over het algemeen dat toeristen een fooi achterlaten. Taxichauffeurs vertrouwen er niet bijzonder op, maar ze hopen dat je je geld niet terug vraagt als het een paar duizend Dong (minder dan een Euro) is. Medewerkers in restaurants en hotels verwachten echter dat je iets achterlaat, vooral de piccolo’s voor het meenemen van je bagage. 1 tot 1,5 US Dollar zal het doen. Fooien zijn het belangrijkste inkomen voor de gidsen, sommigen zullen niet aarzelen om u hieraan te herinneren.

Uitrusting

 • Checklist: paspoort (+kopieën), verzekeringspapieren, geld, tas voor de grotere bagage, kleine tas/rugzak voor uw dagelijkse uitstapjes en voor in de auto, evt. lakenzak, zaklamp of hoofdlamp (met reserve lampje en batterijen), zonnebril, hoofddeksel, handdoek, goed ingelopen wandelschoenen met goed profiel, steun aan de enkels + reserveveters, sandalen, warme trui, fleece, jack of sweater en een warmere lange broek, wind- en waterdichte jas, ook dunnere kleding om alleen of onder de warme kleding te kunnen dragen (laagjes kleding), evt. opvouwbare tas om bagage te kunnen scheiden (met slotje en naamlabel), toiletartikelen, toilet papier, vochtige doekjes, waterfles, tasje voor uw geld en uw papieren (draag deze om uw nek, niet buiten uw kleding om uw middel), naaisetje, lees- en schrijfmateriaal (reisdagboek), camera, verrekijker.
 • Als u een trekking/wandeling maakt zijn de volgende items van belang: warme trui/fleece, wind- en waterdicht jack, goede wandelschoenen (met reserveveters), water bestendige slippers (met bandjes), T-shirts, lange broek, muts, zonnepet, evt. lakenzak, evt. (zelfopblaasbaar) slaapmatje (kamperen), dag rugzakje (waterdicht), evt. wandelstok, goede zonnebril, verrekijker, zakmes, zaklantaarn, reiswekker, slotje, waterfles, toiletpapier, reservebatterijen, naaisetje, (sneldrogende) handdoek, andere persoonlijke benodigdheden.
 • Als u een klooster of tempel bezoekt, ook tijdens een festival, moet u zeker kleding dragen die de armen en benen bedekt. Dames mogen dan een rok tot over de knie dragen.
 • Pasfoto’s, reisdocumenten en kopieën van deze documenten (i.v.m. evt. verlies, dus gescheiden bewaren van de originele documenten) of een scan hiervan in uw mailbox.
 • Gaat u op trek, neem dan geen koffer mee. Een rugzak of grote draagtas is beter te hanteren. Zorg voor goede labels met daarop de plaats en het land van bestemming.
 • Omdat de inhoud van een koffer of rugzak voor iedereen anders is kunt u een persoonlijke paklijst samenstellen. Bijvoorbeeld via: meenemen.nlwww.ikneemmee.nl of www.samoon.nl

Fotograferen

 • Vietnam is een zeer fotogeniek landen. Zowel de natuur als de bevolking zijn zeer kleurrijk. Respecteer de mensen die u wilt fotograferen en vraag eerst om toestemming.
 • Informeer bij bezoek aan de lokale bevolking eerst of er geen speciale ‘taboes’ bestaan omtrent het fotograferen.
 • Het meest geschikt voor analoge camera’s is in het algemeen een 200 ASA film.
 • Neem meerdere kleine of grote SD cards mee voor uw digitale camera. Het is niet altijd mogelijk om de foto’s van een volle SD card op het internet te plaatsen. Denk ook om reserve batterijen want onderweg opladen is niet overal mogelijk.

Post en Telecommunicatie / Elektriciteit

 • Ansichtkaarten kunt u het beste op het postkantoor (in elke stad aanwezig) afgeven en zo mogelijk direct laten afstempelen.
 • Contact met de mensen thuis gaat snel, gemakkelijk en voordelig per e-mail. In Vietnam zijn op vele plaatsen internet cafés aanwezig. Bellen kan bij telecom kantoortjes. Ook mobiel bellen is mogelijk in de steden. Ook kunt u op de airports SIM cards kopen.
 • U kunt een kopie van uw vluchtgegevens aan thuisblijvers geven. Zij kunnen op NOS-teletekst pagina’s 757 of 758 of via schiphol.nl controleren of de aankomsttijd nog klopt.
 • De netspanning in Vietnam is 220 volt. Vaak is wel een universele stekker nodig. Op het platte land valt zo nu en dan de stroom uit als gevolg van onvoldoende capaciteit van de centrales. Vergeet dus niet een zaklamp mee te nemen.
 • Voor informatie over stekkers en voltage kijk op countrycode.org.

Consulaat / Ambassade

 • Nederlandse ambassade in Hanoi: Ambassade BIDV Tower, 7e verdieping, 194 Tran Quang Khai Street, Hoan Kiem District, Hanoi. Tel: +842438315650 / +842438315651 (24/7). E-mail: han@minbuza.nl
 • Nederlands consulaat-generaal in Ho Chi Minh Stad: Saigon Tower, Suite 901, 29 Le Duan Blvd., District 1, Ho Chi Minh Stad. Tel: +842838235932. E-mail: hcm@minbuza.nl

Reisadvies

 • Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie verwijzen wij u naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen .
 • Houd geld en reisdocumenten op uw lichaam (in een tasje rond uw nek of rond uw middel onder uw kleding).

Veiligheid

 • Neem een paar kopieën van uw paspoort, visum, verzekeringspapieren etc. mee, gescheiden van de originelen
 • Bewaar niet al uw geld op één plaats.
 • In het geval u uw paspoort verliest, meld dit dan bij de lokale politie en vraag een aangifte rapport. Neem daarna contact op met de ambassade of het consulaat.
 • Wij stellen op onze reizen een passende reisverzekering verplicht aangezien onverwachte uitgaven in geval van ziekte of het aanschaffen van een nieuw ticket hoog kunnen oplopen. U kunt via Atma Asia Travel in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering afsluiten. U kunt dan in geval van nood gebruik maken van de alarmcentrale.
 • Download op uw smartphone gratis de app “sos op reis” met alarmnummers, ambassades, consulaten en de mogelijkheid om direct contact te leggen met de alarmcentrale. sosinternational.nl

 

Festival reis Vietnam

 

Prijs vanaf 2379,- euro per persoon bij deelname van 2 personen

 

Bij de prijs inbegrepen

 • Alle overnachtingen in een 2 pk
 • Maaltijden zoals aangegeven in het reisprogramma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Een cruise van 2D/1N
 • Boottocht in Ninh Binh en Can Tho
 • Alle vervoer over land in een air-conditioned privé auto met chauffeur
 • Alle in het reisprogramma genoemde excursies
 • Alle entreegelden voor de genoemde excursies en bezienswaardigheden
 • Engelssprekende Vietnamese gidsen
 • Hulp bij het krijgen van het visum voor Vietnam

 

 • Bijkomende kosten
  Visum voor Vietnam
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Internationale vlucht
 • Binnenlandse vluchten (2)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooi voor het lokale personeel
 • Boekingskosten: 25,- euro per factuur
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: 2,50 euro per factuur