Thailand

Met Atma Asia Travel naar Thailand,
voor een onvergetelijke reis geheel op maat.

De reis die Atma Asia Travel aanbiedt gaat met name naar één van de mooiste provincies van Thailand, Mae Hong Son. Het reisprogramma is opgezet in samenwerking met de lokale bevolking met respect voor de aanwezige cultuur en natuur. Deze stijl van reizen wordt ook wel “Community based tourism” genoemd.

Cultuur en een vijfdaagse trek

Cultuur en een vijfdaagse trek - Thailand - Atma Asia Travel

Eigenschappen

Duur: 20 dagen
Niveau:

Over deze activiteit

Cultuur en een vijfdaagse trek

Deze reis door Thailand voert u langs culturele hoogtepunten en door de schitterende natuur in het noordwesten van dit prachtige land. In deze uitbundige natuur maakt u een vijfdaagse trektocht langs dorpjes van de bergbevolking: u ontmoet de lokale bevolking van de etnische groepen Black Lahu, de White Karen en de Shan en bent te gast in hun huis voor de overnachtingen. Zo komt u intensief in aanraking met het traditionele leven van deze gastvrije families. Verder maakt u nog een rafttocht van één dag en sluit u uw reis door Thailand af op het leuke eiland Koh Samet.

Dag 1
Vlucht van Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2
Aankomst in Bangkok. Onze agent staat al op u te wachten en brengt u naar uw hotel in Bangkok. U kunt na het inchecken de omgeving van het hotel verkennen en wennen aan de geluiden, de geuren en de drukte van de heerlijke Aziatische stad Bangkok. ’s Avonds wordt u weer opgehaald en stapt u in een voor Bangkok heel bekend voertuig, een Tuk Tuk en rijdt u naar de Chaophaya rivier waar u tijdens een welkomst diner op een boot voor het eerst kennismaakt met de heerlijke Thaise keuken.

Dag 3
’s Morgens wandelt u met een gids naar de smaragden Boeddha in de tempel Wat Phra Kaeo binnen de muren van het Grand Palace. Het Grand Palace is een perfect staaltje van verfijnde Thaise architectuur. De koning woont hier niet meer maar er worden nog regelmatig officiële koninklijke ceremonies in het paleis gehouden. Na het bezoek aan het Grand Palace kunt u uw eigen gang gaan en lekker gaan rondlopen in Bangkok.

Dag 4
Nog een vrije dag in Bangkok. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden te bezoeken. Vergeet ook de wijk Patpong niet, de uitgaanswijk van Bangkok. ’s Middags wordt u naar het Hua Lampong station gebracht waar u de nachttrein naar Chiang Mai neemt.

Dag 5
U komt ’s morgens aan in Chiang Mai en gaat vervolgens naar een hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt stapt u in de privé auto en rijdt u door de schitterende natuur van noord Thailand naar het kleurrijke stadje Pai waar u rond lunchtijd aankomt. ’s Middags kunt u het stadje gaan verkennen.

Dag 6
Na het ontbijt gaat u op weg naar de rivier, naar het beginpunt van uw rafttocht (wildwatervaren). Al varend geniet u van de uitbundig groene jungle. U heeft alle tijd om de omgeving goed in u op te nemen, uit te kijken naar dieren op de oever en vogels in de lucht. Langs de kant staan kinderen naar u te zwaaien als de rivier u verder naar het westen meeneemt. U luncht onderweg op de oever van de rivier. Vanaf het eindpunt van de rafttocht rijdt u naar Mae Hong Son en checkt u in bij een prachtig ecotoerisme resort.

Dag 7
Vandaag begint u met de bijzondere 5 daagse trektocht door de jungle van de bergen van noord Thailand. U maakt kennis met de lokale bergbevolking en eet en overnacht bij hen thuis. Het zijn zeer vriendelijke en gastvrije mensen die u graag vertellen over hun leven en hun cultuur. Ze horen ook graag over hoe uw leven eruit ziet. Praten met hen is niet moeilijk met behulp van de lokale gids en tolk.
’s Ochtends rijdt u eerst van het resort over een mooie bergweg naar het beginpunt van uw trektocht. Onderweg stopt u nog bij een mooi uitkijkpunt en bezoekt u een kleine lokale markt. De lunch is in een lokaal Thais restaurant. Na uw ontmoeting met uw lokale trekking gids en de dragers gaat u op weg en maakt u een trek van 3 uren langs velden, een kleine waterval en leisteen heuvels. Aan het eind van de middag komt u aan in een dorpje van de Black Lahu en hier ontmoet u de familie waarbij u vannacht logeert. U kunt het dorpje gaan bekijken maar ook leren hoe de gastvrouw een traditionele Lahu maaltijd klaarmaakt. Tijdens uw verblijf in het dorp zal de accommodatie eenvoudig maar comfortabel zijn en het eten volgens de lokale gebruiken: veel en heel smaakvol.

Dag 8
Vroeg op en weer op pad, de tweede dag van de trektocht. Weer een prachtige tocht langs verschillende soorten bos en begroeiing op weg naar een White Karen dorp. Vandaag duurt de trek rond 5-6 uur. Onderweg bezoekt u een grot en trekt u langs rijstvelden. De lunch wordt klaargemaakt op een mooi plekje in de geweldige natuur. In het White Karen dorp waar u aan het eind van de middag aankomt wordt u hartelijk welkom geheten en checkt u in bij uw homestay familie.

Dag 9
Vandaag is de langste trekdag. Na het ontbijt bij uw gast gezin trekt u door de prachtige leisteen heuvels verder. Het doel vandaag is een mooi Shan dorpje gelegen in een vallei met rijstvelden. Vanavond staat er een traditionele Shan maaltijd bij uw gast heer en gastvrouw op het menu en slaapt u na een dag lopen heerlijk bij hen onder dak.

Dag 10
Vanochtend een keer niet vroeg op. Na een lekker ontbijt kunt u op uw gemakt het dorpje en de traditionele manier van leven bekijken. Aan het eind van de ochtend neemt u afscheid van uw gastgezin en maakt u een korte trek van ongeveer 1 uur naar het volgende dorp, een Black Lahu dorp, waar u uw intrek neemt in het huis van een familie van de etnische groep Black Lahu. In de buurt van dit dorpje bevindt zich op een klif een prehistorische grot met daarin 1500-2000 jaar oude houten grafkisten. Na het uitstapje naar deze plek keert u terug naar het dorp en is er nog tijd om het lokale schooltje te bezoeken. Daarna kunt u samen met uw gastvrouw de avond maaltijd klaarmaken: weer een lekker Lahu gerecht.

Dag 11
De laatste dag van uw tocht door de jungle en langs dorpjes van verschillende etnische berg bevolking. Er staat een wandeling door het dorp op het programma zodat u een goed beeld krijgt van de traditionele levenswijze van deze lokale Lahu bevolking. U kunt zien hoe men in het dagelijks leven gebruik maakt van de materialen uit de natuur zoals bamboe en u kunt leren een Lahu muziek instrument te bespelen of te weven.
’s Middags neemt u afscheid van uw homestay familie en stapt u in de auto voor een korte rit naar het ecotoerisme resort waar u uw trektocht begon.

Dag 12
Vandaag een vrije dag in het resort. Lekker ontspannen of kiezen voor een leuke excursie.

Dag 13
Na het ontbijt begint u met de rit terug naar Chiang Mai. In de middag komt u aan in Chiang Mai en checkt u in bij uw hotel.

Dag 14
’s Ochtends gaat u samen met uw gids op pad in en rond Chiang Mai. U brengt een bezoek aan één van de meest karakteristieke tempels van Chiang Mai, Wat Phra That Doi Suthep. Deze tempel uit de 14e eeuw met mooi houtsnijwerk en enkele kostbare boeddhabeelden is al sinds eeuwen een belangrijk bedevaartsoord. Het is een symbool van de noord Thaise cultuur en wordt in mythen en legenden genoemd. Daarna gaat u naar een Hmong dorpje voor een bezoek aan deze etnische groep. U luncht in een orchideeën kwekerij. ’s Middags heeft u vrije tijd en zou u kunnen kiezen voor deelnemen aan een Thaise kookcursus of het maken van een fietstocht in de omgeving van Chiang Mai. Ook kunt u gaan rondwandelen in het stadje waarvan het culturele centrum bijna vier maal zo oud is als dat van Bangkok.

Dag 15
Na de lunch bezoekt u de prachtige tempel Wat Phra That Lampung Luang. Daarna wordt u naar het treinstation van Lampang gebracht voor de rit met de nachttrein terug naar Bangkok.

Dag 16
Na aankomst in Bangkok gaat u met de bus of met privé vervoer van Bangkok naar de veerboot voor de overtocht naar het mooie eiland Koh Samet in de Golf van Thailand.

Dag 17 tot en met dag 19
Verblijf in een resort op Koh Samet. Genieten van de zon, een goed boek en lekker eten. Misschien kunt u tussendoor nog een leuke excursie doen.

Dag 20
Met de veerboot en bus of privé vervoer van Koh Samet naar de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Amsterdam. Afhankelijk van het vluchtschema van de vlucht Bangkok-Amsterdam kan het nodig zijn nog een overnachting in Bangkok aan het reisprogramma toe te voegen. In plaats van een aantal dagen op het eiland Koh Samet kunt u ook kiezen voor een verblijf op Koh Chang.

Over Thailand

Eeuwenlang werd het Siam genoemd, pas zo’n 60 jaar geleden veranderde de toenmalige heerser de naam van het land en gaf het de naam zoals we die nu kennen: Thailand.

Cultuur

Thailand heeft meerdere bevolkingsgroepen waaronder: de Lao’s in het noordoosten, de centraal Thais in centraal Thailand, de Khon Muang in het noorden, de zuid Thais in het zuiden, de Sino Thais in de meeste steden en afkomstig van naar Thailand gemigreerde Chinezen, de Malaysiërs in het uiterste zuiden, de Khmers in het noordoosten en de Karens, het grootste bergvolk in het noorden  en westen van Thailand.

De Karen

Tijdens onze reizen waarbij u overnacht bij de lokale bevolking bent u onder andere te gast bij de Karen. De Karen verschillen in een aantal opzichten van andere bergvolkeren. Ze wonen al vele eeuwen in Thailand, sommige Noord Thaise legenden suggereren zelfs meer dan 700 jaar. De andere bergvolkeren, met uitzondering van de Lawa’s en Khmu’s, zijn pas sinds het midden van de vorige eeuw Thailand binnengetrokken. De Karen dorpen bevinden zich zelden hoog in de bergen maar liggen vaak in de rivierdalen van de bergstreken. Ze verbouwen rijst als hoofdgewas en doen dat meestal traditioneel volgens de milieuvriendelijke wissellandbouw methode: een stuk bos wordt deels gekapt en voor een paar jaar bebouwd daarna wordt de grond vele jaren met rust gelaten zodat het bos kan regenereren. De Karenstammen zijn met name bekend vanwege hun kleurrijke kledendracht.

Boeddhisme

Ruim 90% van de Thaise bevolking is boeddhist. Oorspronkelijk hebben de Thai de pure vorm van het boeddhisme, het Theravada boeddhisme, overgenomen. Dit is in de loop der tijd vermengd met het daarvoor al in Thailand aanwezige animisme en met de zeer vele hindoegoden en brahmaanse rituelen. Het hedendaagse boeddhisme in Thailand is dan ook een levendige mengelmoes van Boeddha’s filosofie, animisme en brahmanisme.

Een boeddhistische tempel, in Thailand een Wat genoemd, bestaat meestal uit een terrein dat omgeven is door een witte muur met daarin enkele poorten. De hoofdingang is vaak geflankeerd door beelden van leeuwen, naga’s (draakachtige figuren) of olifanten. Eén van de belangrijkste bouwwerken op het tempelterrein is de chedi, ook wel stoepa of pagode genoemd. Hierin kunnen kostbare heiligdommen verborgen zitten zoals een relikwie, bijvoorbeeld een haar, van de Boeddha. Deze chedi’s worden gebouwd in vele verschillende stijlen.

Natuur

Thailand, gelegen in zuidoost Azië, is bijna zo groot als Frankrijk en kan in vier gebieden worden verdeeld: het centrale laagland, de bergen in het noorden en westen, het Khorat plateau in het noordoosten en het Zuid Thaise schiereiland. Elk gebied heeft weer een totaal ander landschap. In de Golf van Thailand bevinden zich meerdere prachtige eilanden.

Reizen en bezienswaardigheden

Tijdens onze reizen maakt u kennis met de indrukwekkende culturele hoogtepunten van Thailand. U ontdekt Bangkok, de oude steden in het midden en noorden van Thailand zoals Ayutthaya, Lop Buri en Sukhothai, het leuke stadje Chiang Mai en één van de mooiste provincies van Thailand, Mae Hong Son, in het noordwesten van het land. Hier kunt u ook de lokale bergbevolking ontmoeten en zelfs bij hen thuis overnachten tijdens een mooie tocht door de jungle. Deze jungle tochten zijn opgezet in samenwerking met de lokale bevolking met respect voor de aanwezige cultuur en natuur. Deze stijl van reizen wordt ook wel “Community based tourism” genoemd. De activiteiten worden verzorgd door de lokale bevolking in hun eigen leefomgeving. Hiermee wordt de ontwikkeling van de lokale bevolking gesteund en tegelijkertijd geeft dit de reiziger de unieke kans het land, haar bewoners en het dagelijkse leven in de dorpen te ervaren zoals zij in werkelijkheid zijn. Liever op de fiets Mae Hong Son ontdekken? Dat kan tijdens de uitdagende fietstocht langs leuke dorpjes en via een weg met 1864 bochten. Na een intensieve reis door Thailand is het heerlijk om nog even te ontspannen op een tropisch eiland voordat u terugreist naar huis.

 

 

Reisinformatie Thailand

Paspoort / visa

 • Uw paspoort moet na terugkeer uit Thailand nog minstens een half jaar geldig zijn.
 • Maak kopieën van de belangrijke pagina’s van uw paspoort en bewaar deze tijdens uw reis gescheiden van het origineel. Laat ook een kopie achter in Nederland of scan alle belangrijke documenten en mail deze naar uzelf zodat u ze tijdens de reis tot uw beschikking heeft. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.
 • Wanneer u met een internationale vlucht in Thailand arriveert krijgt u bij de immigratiedienst op het vliegveld een visum met een geldigheidsduur van maximaal 30 dagen. Dit visum is gratis. Indien u langer dan de toegestane 30 dagen in Thailand wilt blijven kunt u op basis van dit visum bij het Immigratiekantoor in Bangkok eenmalig een verlenging kopen voor de duur van maximaal 14 dagen. Wanneer u via een buurland Thailand binnenkomt dan krijgt u bij de Immigratiedienst een visum voor een verblijf van maximaal 15 dagen. Dit visum is eveneens kosteloos. Dit visum kunt u maximaal met 7 dagen verlengen bij de Immigratiedienst in Bangkok. Wilt u langer dan 30 dagen in Thailand blijven neem dan om een visum te verkrijgen contact op met de Thaise ambassade in den Haag.
 • In het vliegtuig krijgt u een formulier uitgereikt dat u volledig moet invullen. Let er wel op dat u het papiertje dat u van de douanier terugkrijgt goed bewaart. Dit papiertje heeft u namelijk bij het verlaten van Thailand weer nodig.
 • Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of Het VisumBuro.
 • Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen contact op te nemen met de ambassade voor de te volgen richtlijnen.

Ambassade

 • Embassy of the Kingdom of the Netherlands, 15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330
  Tel: +66 (0)2 309 5200, Fax +66 (0)2 309 5205
  E-mail: ban@minbuza.nl

Vaccinaties

 • Vaccinaties zijn niet verplicht. Aanbevolen worden: DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A, Tyfus en evt. malaria profylaxe, afhankelijk van het te bezoeken gebied. Informatie over de meest actuele aanbevelingen zie: www.lcr.nl , www.ggd.nl/ggdinfo/ , www.tropenzorg.nl , www.thuisvaccinatie.nl
  Tel. Info: GGD of AMC: 0900-9584 (€ 0,45 / min).
  Neem uw reisroute mee naar uw afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden.
 • Als u binnen 10 dagen voorafgaand aan uw bezoek aan Thailand in een gele koorts gebied bent geweest, wordt een gele koorts vaccinatie verplicht gesteld.
 • Neem het vaccinatieboekje mee op reis.
 • Er komt malaria voor in Thailand. Verder is het belangrijk om tussen zonsondergang en zonsopgang muggensteken te voorkomen. Smeer u daarom in met muggenmelk met 30-50% DEET. ’s Avonds is het aan te bevelen om bedekte kleding te dragen (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen).
 • In de verstedelijkte gebieden in Azië komt de door muggen overgedragen ziekte Dengue steeds meer voor. Dengue verloopt meestal onschuldig met koorts, huiduitslag en hoofdpijn, maar kan in zeldzame gevallen ernstig verlopen. Er bestaat geen vaccinatie. De muggen die dengue overbrengen steken overdag. Het is dus verstandig dat u zich ook overdag insmeert met muggen werende middelen met 30-50% DEET.

Gezondheid

 • Kraanwater is in het algemeen niet geschikt voor consumptie. Het is beter om gekookt of gebotteld water te drinken of om het water te zuiveren met een filter of jodium druppels. Ook rauwe groenten, schelpdieren, ijs, ongekookte melk en niet door uzelf geschild fruit kunt u beter niet consumeren. Met vlees en vis moet zeer terughoudend worden omgegaan: alleen vers en goed doorbakken is het geschikt om gegeten te worden. Zo niet dan is het veiliger om ook deze producten links te laten liggen. Over het algemeen is het veilig om aan straatstalletjes te eten. Eet vooral daar waar het druk is en het eten op hoog vuur wordt gebakken: de omloopsnelheid waarmee het voedsel wordt geproduceerd en opgegeten is dan hoog, wat de hygiëne ten goede komt.
 • Voorkom een infectie overgebracht door kleine wormpjes (Bilharzia) door niet in stilstaand water te zwemmen, vooral niet in de stuwmeren van Noordoost Thailand. Ook het zuidelijk deel van de Mekong Rivier is wat dit betreft geen goed zwemwater.
 • Neem wondjes in de tropen serieus: houd ze in de gaten en doe er iets desinfecterends op en eventueel voor overdag een pleister. Krab muggenbulten niet open.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met hoge beschermings factor, ook in het regenseizoen. Snorkel met T-shirt en (korte)broek aan.
 • In de grotere steden is goede medische zorg aanwezig. In afgelegen gebieden kan deze zorg beperkt zijn. Neem dus zelf extra medicatie (+ een medicijnen paspoort, bijsluiters en een brief in het Engels van de behandelend arts) mee als u medicijnen gebruikt.
 • Lijdt u aan een chronische ziekte, vraag dan aan uw huisarts een verklaring van uw aandoening en de therapie in het Engels.
 • Draagt u een bril of lenzen, neem dan de opticienbeschrijving mee of een extra bril of extra paar lenzen. Voor snorkelaars/duikers worden duikbrillen op sterkte verkocht (en verhuurd) bij duikwinkels/duikscholen.
 • In Thailand kent men twee soorten ziekenhuizen, namelijk een openbare en een privékliniek. Wanneer u in Thailand naar het ziekenhuis moet, is het verstandig om, in overleg met uw verzekeringsmaatschappij, naar een privékliniek te gaan.
 • Begin goed uitgerust en met een flexibele instelling aan de reis. De reizen/trektochten zijn inspannend en er kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen (aardverschuivingen, weersveranderingen). Het is daarom ook van belang dat de reizigers over een goede gezondheid beschikken.
 • Ga bij aanhoudende medische klachten op reis altijd naar een arts.
 • Een goed boekje is “Hoe blijf ik gezond ik de tropen?” Schrijver: Piet A. Kager, KIT Publishers.

EHBO/Reisapotheek

 • Neem zelf een kleine reisapotheek mee. U zou kunnen denken aan de hieronder genoemde middelen: Pleisters, steriele gaasjes, verband/zwachtels, watten, sporttape, steristrips of hansastrips, betadinejodiumgaas, betadinejodium (flesje/tube), schaartje, pincet, tekentang, veiligheidsspeld, handen desinfectiemiddel / ontsmettingsdoekjes, blarenpleister (Compeed of Second Skin). Wat betreft medicijnen zou u mee kunnen nemen: paracetamol, ibuprofen, middel tegen diarree (bijv. loperamide), laxeermiddel (bijv. dulcolax), ORS (oral rehydration salts), neusdruppels, oogzalf, anti hoest middel, antibiotica (op recept in overleg met arts), evt. malaria tabletten (indien geadviseerd), antimuggen middel met DEET, lippen- en zonnebrand crème (met hoge beschermingsfactor, minimaal 15), eigen geneesmiddelen (KNMP reisdocument, verkrijgbaar bij apotheek, invullen en meenemen)

Financiën

 • De beste manier om aan Thais geld te komen is door te pinnen. In Thailand vindt u veel pinautomaten waar u met uw bankpas (met Cirrus-teken) geld kunt halen.  Verder is het handig om wat Euro’s mee te nemen. Euro’s worden bij bijna alle wisselkantoortjes geaccepteerd. Credit Cards worden op veel plekken geaccepteerd, met name Visa en Mastercard. Geld opnemen met creditcard is zeer onvoordelig.
 • Geld, paspoorten en waardepapieren kunt u het beste in de kluis van uw hotel achterlaten. Laat nooit waardepapieren op de kamer achter.
 • Het is gebruikelijk na afloop van een reis de gids, chauffeur en ander personeel te bedanken door middel van een fooi. De hoogte van de fooi is afhankelijk van de waardering die u wilt uitdrukken.
 • In Thailand is het in elk geval in de dorpen de gewoonte, en daar zijn de vraagprijzen ook op berekend, om te onderhandelen over elke aankoop. Dit geldt niet voor supermarkten en restaurants. Hier rekent men vaste prijzen. In Bangkok liggen in veel winkels de prijzen vast.

Uitrusting

 • Checklist: paspoort (+kopieën), verzekerings papieren, geld, tas voor de grotere bagage, kleine tas/rugzak voor uw dagelijkse uitstapjes en voor in de auto, evt. lakenzak, zaklamp of hoofdlamp (met reserve lampje en batterijen), zonnebril, hoofddeksel, zwemkleding, handdoek, goed ingelopen wandelschoenen met goed profiel, steun aan de enkels en die snel drogen + reserveveters, sandalen, in de maanden nov-febr: warme trui, fleece, jack of sweater en een warmere lange broek, regenjas of poncho en dunne kleding in de zomer (ook te koop in Thailand) en/of paraplu, opvouwbare tas om overtollige bagage in het hotel achter te kunnen laten (met slotje en naamlabel), toiletartikelen, lippenbalsam met sunblock, toilet papier, vochtige doekjes, waterfles, jodium tabletten of een waterzuiveraar, zakmes, vuuraansteker, tasje voor uw geld en uw papieren (draag deze om uw nek, niet buiten uw kleding om uw middel), naaisetje, lees- en schrijfmateriaal (reisdagboek), camera, verrekijker.
 • Als u een trektocht maakt zijn de volgende items van belang: warme trui/fleece, waterdicht jack, goede wandelschoenen (met reserveveters), water bestendige slippers (met bandjes), T-shirts, lange broek, zonnepet, evt. lakenzak, dagrugzakje (waterdicht), evt. wandelstok, goede zonnebril, verrekijker, zakmes, zaklantaarn, reiswekker, slotje, waterfles, toiletpapier, reservebatterijen, naaisetje, (sneldrogende) handdoek, andere persoonlijke benodigdheden.
 • Gaat u op jungle trek, neem dan geen koffer mee. Een rugzak of draagtas is beter te hanteren.
 • Tijdens uw Thailand reis is het fijn om vooral luchtige kleding te dragen. Een windjack of trui is vooral in de wat hoger gelegen gebieden geen overbodige luxe. Hier kan het ’s avonds flink afkoelen. Bij het bezoek aan tempels is het belangrijk dat uw schouders en knieën bedekt zijn. Het is niet nodig om veel kleding mee te nemen, u kunt uw kleren bijna overal laten wassen. Verder is kleding als korte broeken en t-shirts in Thailand voor weinig geld te koop.

Fotograferen

 • Thailand is een zeer fotogeniek land. Zowel de natuur als de bevolking zijn zeer kleurrijk. Respecteer de mensen die je wilt fotograferen en vraag eerst om toestemming.
 • Informeer bij bezoek aan de lokale bevolking eerst of er geen speciale ‘taboes’ bestaan omtrent het fotograferen.
 • Houd er rekening mee dat het licht bij veel zon feller is dan in Nederland. Dit geeft al snel overbelichting van de foto’s. Het advies is dan ook uw camera te voorzien van een (polarisatie) filter.
 • Het meest geschikt voor een analoge camera is in het algemeen een 200 ASA film. De meest gebruikte films zijn in Thailand verkrijgbaar.
 • Neem meerdere kleine of grote SD cards mee voor uw digitale camera. Het is niet altijd mogelijk om de foto’s van een volle SD card op het internet te plaatsen.
 • In de meeste hotels kunt u de batterijen van uw camera opladen. Hiervoor heeft u een wereldstekker nodig. Opladen kan niet tijdens de trektocht. Denk daarom ook aan een reserve batterijen.
 • De omgeving kan zeer vochtig zijn. Rol uw camera in zeemleer als u hem even niet gebruikt om vocht op te nemen. Gebruik een waterdichte cameratas. U kan overwegen om ook een kleine niet elektronische camera mee te nemen voor het geval uw digitale/elektronische camera het (door vocht) even laat afweten.

Post en Telecommunicatie / Elektriciteit

 • Contact met de mensen thuis gaat snel, gemakkelijk en voordelig per e-mail. Internet cafés zijn overal in Thailand te vinden. E-mail is de goedkoopste manier om met het thuisfront te communiceren.
 • Bellen vanuit Thailand kan bij de verschillende telecomkantoortjes. Mobiel bellen is in Thailand in de steden mogelijk.
 • U kunt een kopie van uw vluchtgegevens aan thuisblijvers geven. Zij kunnen op NOS-teletekst pagina’s 757 of 758, via www.schiphol.nl controleren of de aankomsttijd nog klopt.
 • De netspanning in Thailand is 220 volt. Vaak is wel een wereldstekker nodig.
Douane
 • Het is verboden antieke voorwerpen of voorwerpen van ivoor uit te voeren.

Reisadvies

 • Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie verwijzen wij u naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken minbuza.nl onder reizen en landen.

Veiligheid

 • Thailand is een van de veiligste landen van Zuid Oost Azië, ook voor vrouwen die alleen reizen. De criminaliteitscijfers zijn laag, wat voortkomt uit de Boeddhistische cultuur waarin materiële welvaart minder belangrijk is en geweld en ruzie redelijk taboe zijn. Natuurlijk blijft het verstandig goed op uw spullen te letten en diefstal niet uit te lokken door onachtzaamheid. Laat daarom uw waardevolle eigendommen in het kluisje van het hotel wanneer u op pad gaat. In de grote steden dient u alert te zijn op “kleine” oplichters praktijken. Vooral Tuktuk rijders willen u nog wel eens ongevraagd naar juwelenshops brengen, u kunt daarom vaak beter een taxi nemen die op de meter rijdt. Het komt ook voor dat u verteld wordt dat een bepaalde bezienswaardigheid gesloten is, er wordt op deze manier geprobeerd om u naar winkels van familieleden te sturen. Bezienswaardigheden zijn in Thailand bijna nooit gesloten, ook niet op feestdagen.
 • Wij stellen op onze reizen een passende reisverzekering verplicht aangezien onverwachte uitgaven in geval van ziekte of het aanschaffen van een nieuw ticket hoog kunnen oplopen. U kunt via Atma Asia Travel in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering afsluiten. U kunt dan in geval van nood gebruik maken van de alarmcentrale.
 • Download op uw smartphone gratis de app “sos op reis” met alarmnummers, ambassades, consulaten en de mogelijkheid om direct contact te leggen met de alarmcentrale. sosinternational.nl

Basis veiligheids maatregelen.

 • Houd geld en reisdocumenten op uw lichaam (in een tasje rond uw nek of rond uw middel onder uw kleding).
 • Neem een paar kopieën van uw paspoort, visum, verzekeringspapieren, travelers checks etc. mee, gescheiden van de originelen of mail een scan van alle documenten naar uzelf zodat u deze tijdens de reis altijd ter beschikking heeft.
 • Bewaar niet al uw geld op één plaats.
 • Veel reizigers dragen graag bedekkende kleding. Draag liever geen topjes, korte broeken of korte rokken uit respect voor de cultuur.
 • In het geval u uw paspoort verliest, meld dit bij de lokale politie en vraag een aangifte rapport. Neem daarna contact op met de ambassade.
Fotoalbum Thailand

[foogallery id=”2898″]

Cultuur en een vijfdaagse trek

 

De prijs voor deze reis is op aanvraag.