Activiteiten van de bestemmingen.

Mount Kailash vanuit Lhasa

De pelgrimstocht naar Mount Kailash start in Lhasa, de hoofdstad van Tibet. U reist over de Tibetaanse hoogvlakte naar deze heilige berg en maakt een 3 daagse rondtocht. Ook maakt u een stop bij het Manasarovar meer. Deze reis is een Internationale groepsreis.

Festivalreis Vietnam

Het meemaken van de kleurrijke festivals van de lokale bevolking zal u zich ongetwijfeld heel lang blijven herinneren. De festivals zijn voor de lokale bevolking maar ook voor de andere bezoekers een cultureel hoogtepunt waar men vaak het hele jaar naar uitkijkt. De mooiste traditionele kleding, de muziek en dans en de vrolijke mensen maken een diepe indruk en staan garant voor bijzondere foto’s.
Tijdens deze reis beleeft u in het noorden van Vietnam zelfs 4 festivals, elk met een eigen uitstraling die kenmerkend is voor het gebied waar ze plaatsvinden.
Niet alleen tijdens de festivals ontmoet u de lokale bevolking, ook tijdens uw bezoek aan de dorpen van de etnische minderheden en aan diverse kleine werkplaatsen leert u het dagelijks leven en werken van de vriendelijke inwoners van Vietnam kennen.
Waar u ook bent, overal ziet u om u heen de uitbundige groene natuur van Vietnam. Tevens bezoekt u de culturele hoogtepunten van de hoofdstad Hanoi, de levendige stad Ho Chi Minh en de oude stad Hoi An en maakt u een korte cruise in de Halong baai.

Festival kalender Vietnam

Festival kalender Vietnam. Elk jaar vinden in Vietnam een aantal mooie festivals plaats, vooral in het noorden van het land. Uitbundige en kleurrijke feesten die bijzonder zijn om mee te maken en die u zich ongetwijfeld nog lang zal herinneren.

Wandelreis Noord Vietnam

Wandelreis langs de bergvolkeren van noord Vietnam. Tijdens deze reis maakt u kennis met de etnische minderheden van noord Vietnam en met de schitterende en uitbundige groene natuur waarin zij leven. U ontmoet mensen van de Hmong, de Thai, de Muong en de Dzao etnische minderheden en leert hun dagelijks leven kennen. Ook tijdens de overnachtingen bij hen thuis, homestay genaamd. U wandelt van dorp naar dorp en langs uitgestrekte rijstterrassen en zal u verwonderen over het schitterende panorama. Naast deze unieke belevenis in het uiterste noorden van Vietnam verkent u de oude stad Hanoi, maakt u een korte cruise langs de Karstbergen in de rustige Lan Ha Baai en een boottocht in het pittoreske Ninh Binh gebied en overnacht u in een bijzondere retreat bij het Pu Luong Nature Reserve.

7 Passen trektocht Kyrgyzstan

Tijdens deze reis maakt u een 7 daagse trekking over 7 hoge passen, ook wel de Ak-Suu traverse genoemd, in het prachtige gebergte van Kyrgyzstan. Daarnaast maakt u wandelingen in een nationaal park en in de uitzonderlijk mooie canyons bij Konorchok en Skaska.

Fietsreis van noord naar zuid Vietnam

Een unieke fietsreis die u voert langs authentieke dorpjes en oude culturele hoogtepunten zoals tempels en pagodes. Al fietsend verkent u het platteland en maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking. De natuur waar u doorheen fietst is fantastisch. De fietstocht gaat vooral over kleine, rustige wegen waar u gemakkelijke in aanraking komt met de dagelijkse leven. Gedurende twee dagen verruilt u uw fiets voor een comfortabele cruiseboot waarmee u door Halong Bay vaart en de bijzondere karstbergen kunt bewonderen. U bezoekt de oude steden Hanoi, Hue en Hoi An en duikt in het bruisende leven van de grote stad Ho Chi Minh city.

Rondreis Authentiek Vietnam

Rondreis Authentiek Vietnam. U reist met de auto door Vietnam en maakt voor de langere afstanden gebruik van een binnenlandse vlucht. De reis start in het noorden, in Hanoi waar u behalve een bezoek aan de stad zelf ook een unieke show meemaakt waarin de rijstcultuur van Vietnam wordt uitgebeeld. U maakt een cruise tussen de karstbergen van Halong Bay en u bezoekt het Pu Luong Nature Reserve waar u een tocht over de rivier maakt en waar u zich kan verbazen over de enorme waterwielen die hier al sinds lange tijd hun werk doen. In Hue begrijpt u waarom de oude tempels behoren tot het wereld erfgoed en tijdens een fietstocht in de omgeving van deze schitterende stad verkent u het platteland. U fietst door dorpjes, langs rijstvelden en rivieren en ontmoet de lokale bevolking die u graag kennis willen laten maken met hun dagelijks leven. In Hoian leert u alles over Vietnamees eten en in Saigon (Hochiminh) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden én een show waarbij met dans en acrobatiek wordt “verteld” over de schoonheid en de culturele rijkdom van de Vietnamese countryside. Voordat u Vietnam verlaat zoekt u nog één maal het water op om te leren over het leven langs de rivier en om te zien hoe men handel drijft op een drijvende markt.